«Offentlige utgifter i Norge har økt med mer enn 80 prosent på ti år. Det kan ikke fortsette»

Administrerende direktør i Norsk Industri

Administrerende direktør i Norsk Industri

Offentlig vekst=privat armod, skriver Stein Lier-Hansen.

2020072411260720200724112551

Jeg er glad for at Stine Hjerpbakk i Manifest og jeg er enige om at privat sektor og næringslivet har blitt rammet hardt av koronakrisen. Ut over denne enigheten registrerer jeg dessverre at Hjerpbakk tillegger meg meninger jeg ikke har, samtidig som hun slår inn åpne dører.

• Stine Hjerpbakk: «Det er ingen overflod i offentlig sektor. Kutt og underfinansiering rammer oss alle»

Offentlige utgifter i Norge har økt med mer enn 80% på ti år. Det kan ikke fortsette. I alle fall ikke dersom vi har forventninger om at privat sektor igjen skal vokse, noe som er en forutsetning for fortsatt velferd og for at offentlig sektor skal kunne levere gode tjenester til oss alle i fremtiden.

Mitt anliggende har hele tiden vært at med bedre ledelse, mer fornuftig pengebruk og en annen innretning på prioriteringene i offentlig sektor, ja, så klarer vi fremtidens utfordringer. I dag brukes ressursene lite effektivt i sektor etter sektor. (Siste eks.: Kommunereformen krever flere, ikke færre, offentlig ansatte).

Den fremste forutsetningen for fremtidig velferd i Norge, er at vi styrker konkurranseevnen til landets bedrifter. Næringsliv og industri er vant til omstilling, vant til effektivisering, vant til å snu seg rundt. Det må også offentlig sektor lære seg.

Skatteetaten er beviset på at det lar seg gjøre; en eksplosjon i antall tilsyn, direktorater og andre offentlige papirflyttere er den triste og svært kostbare dokumentasjonen på det motsatte.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy