JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Skrått sett

Om streik og konspirasjon og sånt: Avslørt!

2023042013231520230420135406

Didrik Gjerde

Streik altså: Først forsvinner brusen, så forsvinner ølet. Og som om ikke det var nok så forsvinner snart både is og bamsemums. Tilfeldig? Neppe.

Journalist og petitskribent i Fagbladet

Og når vi ikke får Kims blir det heller ingen kos (hvis vi skal tro på reklamen), og hva skal vi gjøre i sofaen foran TVen da?

Som du skjønner; streik handler om de viktige tingene i livet – de som gjør livet verdt å leve. (Hvis vi skal bruke vinklingene på streikeartiklene i landets nettaviser som guide).

Men, og her kommer den lille konspirasjonstenkeren smygende inn, hva handler denne streiken egentlig om? Sånn rent bortsatt fra at ledere har vært altfor grådige og at arbeidsfolk – de som faktisk holder hjulene i dette landet i gang – også skal ha anstendig betalt for det.

For jeg har utelatt enda en ting som det ser ut til at vi etter beste evne må forsøke å klare oss uten på grunn av streiken: Heisene!

Da begynner det jo å avtegne seg et betydelig klarere bilde av hvem som står bak. (Jeg kommer tilbake til det).

Vi skal altså klare oss uten brus og bamsemums og annet sukkersvineri, og i tillegg Pepsi max uten sukker, men med kjemiske søtningsstoffer som helt sikkert påvirker hjernen. (Det påstår i alle fall noen jeg har lest om på Internett).

Og hvis transporten til polet stopper opp må vi klare oss uten vin og sprit også. (Hvis du ikke lager spriten sjøl, men det er helt ulovlig og i tillegg streikebryteri, så det skal vi selvsagt ikke oppfordre til).

Når vi så må avstå fra alt dette som alle de politisk korrekte og slanke sprekingene sier er usunt og skadelig for helsen, så skal vi i tillegg begynne å ta trappa i stedet for heisen.

Og hva skjer da? Vi kan faktisk risikere at formen blir bedre og vi får en slags helsebringende effekt.

Den så dere ikke komme, eller hva.

Når vi nå vet hvilke utfordringer helsevesenet i Norge har – ikke minst med mangel på folk (Det har selvsagt ingenting med lønn og sånt å gjøre), så skjønner jo alle hvem som står bak.

Her snakker vi om at noen står usynlig i kulissene og trekker i trådene som både NHO og LO må danse etter.

For vi konspirasjonstenkere må jo alltid holde oss laangt utenfor de etablerte sannheter og samtidig være skråsikre. Ellers blir det jo ingen konspirasjon.

Målet med streiken er jo selvsagt å få oss i bedre form slik at vi ikke ender opp med å belaste helsevesenet så mye som før.

Hører du det, helseminister Ingvild Kjerkol: Du er avslørt!

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy