JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

MENINGER

Skal vi først omfordele, kan vi ikke da begynne med «reverserings»-milliarden og omfordele den til sykehusene?

2023012712515620230127130902

Hanna Johre/NTB

Har vi egentlig et så stramt budsjett, spør Terje Settenøy fra Fremskrittspartiet.

Nærøysund FrP

Vi har et historisk omfordelende, men stramt statsbudsjett sier Støre, Vedum og resten av de rødgrønne. Da lurer jeg seriøst på hvem det omfordelende er til, og hvorfor det er bare der det gjelder «vanlige folk» det er stramt?

Pensjonister, trygdede, arbeidsledige og andre med lav inntekt får mye mindre enn prisstigningen i samfunnet. I tillegg kommer dyrere konsultasjoner med lege, dyrere medisiner og høyere egenandeler på det meste. Ikke kan pensjonistene klage til eldreombudet heller, for det har jo regjeringen elegant lagt ned.

Så de med minst er definitivt ikke vinnerne av dagens regjering sin «omfordeling».

Ser man bort fra inntektene fra olje og gass, så øker likevel statens inntekter med over 16 prosent i år. Tar man med olje og gass, går 16 prosent til hele 84 prosent. Samtidig så øker statens utgifter med over 10 prosent, mye mer en prisøkningen. Faktisk har ikke et statsbudsjett økt så mye på mange år. 

Så er det da et stramt budsjett? Ikke når det gjelder statlig byråkrati og symbolpolitikk. Det er bare når vi snakker om helse, samferdsel og slike områder, det.

Helseminister Kjerkol sier at sykehusene må kutte i utgiftene, så er det opp til dem selv å finne ut hvem de ikke skal behandle. Dette skjer mens vi har rekordlange sykehuskøer og regjeringen har fjernet fritt behandlingsvalg, så man kan heller ikke velge å la seg behandle av noen andre. 

Samtidig har vi milliarder til oppdeling av fylker og til nye kontorlokaler politiet ikke ønsker. 

Mulig det kommer overraskende på regjeringen, men det at du øker skattene historisk mye og tar alle verdiene fra distriktene og flytter til finansdepartementet i Oslo, gjør ikke at et budsjett blir omfordelende. Sentraliserende er ordet dere leter etter her. 

Så skal vi først omfordele, kan vi ikke da begynne med milliarden som skal brukes for å reversere sammenslåing av kommuner og fylker, og omfordele den til sykehusene? 

Vi har et fantastisk helsepersonell i Norge, men vi må hjelpe dem og hjelpe oss.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy