JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ap vil bruke LO og Fagforbundet mot Sp, ifølge internt valgkampnotat

Sps Marit Arnstad sier at Arbeiderpartiet «gir med den ene hånden og slår med den andre».

Sps Marit Arnstad sier at Arbeiderpartiet «gir med den ene hånden og slår med den andre».

stortinget.no

I et internt notat peker Ap ut Senterpartiet som hovedfiende i kampen om distriktene. Ap frykter at Sp vil skifte side og mobiliserer både LO og Fagforbundet.

2019080910104620190809103642

I notatet, som Dagens Næringsliv har fått tak i, kommer det fram at partiet er bekymret for at Senterpartiet blir større i enkelte kommuner, og at de vil bytte til borgerlig side andre steder.

– Som et viktig ledd må derfor både LO og Fagforbundet utfordre Sp på hvor de vil samarbeide, kommer det fram av notatet som er utarbeidet for valgkampledelsen av Amund Vik i juli.

Senterpartiets parlamentariske leder Marit Arnstad karakteriserer det hele som et «velregissert spill fra Ap og LO», og sier at Arbeiderpartiet «gir med den ene hånden og slår med den andre».

Artikkelen fortsetter under bildet

 Mette Nord avviser at Fagforbundet «deltar i noe spill for å ramme» Senterpartiet.

Mette Nord avviser at Fagforbundet «deltar i noe spill for å ramme» Senterpartiet.

Merete Jansen

– Vi er åpen for et godt sakssamarbeid med Ap og har felles interesse av å få til et regjeringsskifte. Hvis det skal skje, må nok Ap endre strategi, bort fra det spillet som blir avslørt i dette notatet. Hvis de fortsetter slik, ødelegger Ap for seg selv. Det vil være synd, sier Arnstad til DN.

Kommunikasjonssjef Ingrid Langerud i Ap avviser at notatet innebærer en ny «strategi». Hun sier at det blant annet er skrevet på bakgrunn av bekymring for at Sp gir høyrepartiene makt og innflytelse mange steder.

Også Fagforbundets leder Mette Nord, som tidligere har advart mot Sps borgerlige samarbeid i enkelte kommuner, avviser at de «deltar i noe spill for å ramme» partiet.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy