JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Oljeboring i Lofoten, Vesterålen og Senja:

Fagforbundet avviser miljøopprør i Arbeiderpartiet

Fagforbundets leder, Mette Nord.

Fagforbundets leder, Mette Nord.

Kai Hovden

Miljøopprørerne i Ap håper på drahjelp fra deler av fagbevegelsen i å snu Aps oljepolitikk, men de får en kald skulder av Fagforbundets leder Mette Nord.

2019033115430020190410203756

Nord sier til Klassekampen at forbundet ønsker varig vern mot petroleumsvirksomhet utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja, men påpeker at Ap på landsmøtet for to år siden vedtok et kompromiss som gjelder for stortingsperioden.

– Det er ikke riktig å begynne å vingle nå, sier hun.

Presset øker i Ap for å verne LoVeSe

Kompromisset gikk ut på å verne deler av havområdene, men åpne for konsekvensutredning i de sørligste områdene av Lofoten.

– Vi tror denne saken modnes i positiv retning, og det er ingen hast å gjøre om politikken. Det har ikke kommet opp noe nytt som skulle tilsi at Ap må ta stilling til saken på nytt, tilføyer lederen.

For AUF og Ap-fylkeslagene som har snudd i saken, er Nords endelige punktum et hardt slag. Men AUF lover å kjempe videre på moderpartiets kommende landsmøte.

– Jeg er mest opptatt av å jobbe hardt for å vinne saken på landsmøtet. Vi har mange vedtak mot konsekvensutredning i fylkene, og vi er optimistiske på å vinne, skriver AUF-leder Ina Libak til avisen.

Arnfinn fikk flertall for varig vern av Lofoten, Vesterålen og Senja

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy