JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fagforbundet positiv til SVs forslag om allianse mellom de fem opposisjonspartiene

Fagforbundets leder Mette Nord.

Fagforbundets leder Mette Nord.

Nanna Aanes Wolden

Fagforbundet-leder Mette Nord er positiv til SVs forslag om at de fem opposisjonspartiene skal danne en rødgrønn allianse før stortingsvalget i 2021.

2019112510223620191125105011

– Invitten fra SV er positiv for norsk politikk. En bred allianse kan skape trygghet og forutsigbarhet for velgerne, sier Nord til Klassekampen.

På sitt landsstyremøte lørdag vedtok SV en uttalelse som oppfordrer de fem opposisjonspartiene, SV, Ap, MDG, Sp og Rødt, til å danne en rødgrønn allianse før stortingsvalget i 2021, og på den måten sikre regjeringsskifte.

SV vil sikre regjeringsskifte ved å samle opposisjonen

– Allianse kan bli avgjørende

Nord mener det vil bli lettere å mobilisere de rødgrønne velgerne dersom opposisjonspartiene samles om en politisk plattform.

– Jeg tror det kan bli avgjørende for valget at man har en bred allianse og en felles retning. Da vil det ikke være noen usikkerhet om at et parti plutselig forsvinner inn i et annet samarbeid.

Også lederen for Handel og Kontor Trine Lise Sundnes sier hun er positiv til Audun Lysbakken og SVs forslag.

Lunken LO-leder

LO-leder Hans Christian Gabrielsen er imidlertid mer lunken. Han sier til Klassekampen via sin pressekontakt at han synes det er for tidlig å diskutere både posisjoner og politisk plattform.

Det er mange mulige skjær i sjøen for SVs drøm om femtallige opposisjonssamarbeid. Senterpartiets parlamentariske leder Marit Arnstad sa lørdag til NTB at en felles plattform er uaktuelt.

I tillegg har både Ap og Senterpartiet et noe kjølig forhold til MDG, som også er blokkuavhengige.

(©NTB)

marthe.lien@ntb.no

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy