Full støtte fra Fagforbundet til streikende SAS-piloter

Ole Palmstrøm

– Alle trenger forutsigbarhet, sier Fagforbundets leder Mette Nord.

2019042910482820190429104713

ola.tommeras@fagbladet.no

Blant Fagforbundets 365.000 medlemmer jobber mange i turnus innen offentlige helse- og velferdstjenester. De vet hvor viktig det er å vite når og hvor lenge de skal jobbe fra måned til måned. Fagforbundets medlemmer og ledelse har stor forståelse for at pilotene i SAS streiker for forutsigbarhet.

• 1409 piloter i streik

Vil vite når de skal jobbe

De streikende SAS-pilotene vet ikke når og hvor lenge de skal være på jobb fra måned til måned. Å få forutsigbarhet er et hovedkrav fra de streikende i Norsk Flygerforbund.

– Vi har stor forståelse for pilotenes krav om forutsigbare og levelige turnusordninger, sier Fagforbundets leder Mette Nord i en pressemelding.

• NHO: – Kravene truer SAS' framtid

Krever også mer lønn

SAS har i dag et system der pilotene kan bli beordret til jobb opptil sju helger på rad. Samtidig får piloter ny plan hver måned for når de skal jobbe. De streikende krever mer fast turnus, der de vet når og hvilke dager de skal jobbe.

I tillegg mener SAS-pilotene at de har sakket kraftig akterut i lønn i forhold til andre europeiske selskaper, og krever å få del i overskuddet på 1,7 milliarder som SAS hadde i fjor, ifølge Parat24.

Alle vil planlegge fritiden

– Alle har behov for forutsigbarhet for å kunne planlegge både arbeidstid, fritid og familieliv, også pilotene i SAS, sier lederen av Fagforbundet.

– SAS er et selskap som vi forventer har ryddige turnus- og arbeidsforhold. Vi har full forståelse for at SAS-pilotene ønsker trygghet for jobbene sine og ikke kan akseptere at SAS ensidig sier opp alle samarbeidsavtaler med pilotene, sier Mette Nord i pressemeldingen.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy