Se hva Postkoms medlemmer svarte til ekteskap med Fagforbundet

SAMMENSLÅING: Forbundsleder Odd Christian Øverland er nå på målstreken i arbeidet med å slå Postkom sammen med Fagforbundet. Her sammen med Fagforbundets Mette Nord da landsstyret i Postkom hadde sagt ja til sammenslåing tidligere i år.

SAMMENSLÅING: Forbundsleder Odd Christian Øverland er nå på målstreken i arbeidet med å slå Postkom sammen med Fagforbundet. Her sammen med Fagforbundets Mette Nord da landsstyret i Postkom hadde sagt ja til sammenslåing tidligere i år.

Kai Hovden

Uravstemingen i Postkom er klar. Hele åtte av ti sa ja til å gå inn i Fagforbundet.

2019051312071920190513120719

kai.hovden@lomedia.no

ola.tommeras@fagbladet.no

Postkom organiserer ansatte i Posten, Bring, DnB og Nets. Forbundet har til sammen 17.600 medlemmer hvorav 9.500 er yrkesaktive.

Det siste året har Postkom søkt etter en større partner å slå seg sammen med, og valget fra ledelsen falt på Fagforbundet. Nå har medlemmene blitt spurt og sagt sitt. Det var et veldig tydelig ja.

Stor oppslutning og klart svar

Postkoms yrkesaktive medlemmer er blitt spurt, og de har gitt sitt tydelig svar i sammenslåingsspørsmålet. Fire av fem (80,7 prosent) har stemt ja til sammenslåing med Fagforbundet. I tillegg kan Postkom melde om en valgdeltakelse på hele 77,9 prosent.

– Dette er et klart og tydelige svar fra medlemmene. Jeg er glad for at oppslutningen ble stor og resultatet tydelig. Det betyr at det er et samlet Postkom som nå går inn i Fagforbundet. Vi skal sette vårt preg på Fagforbundet, og vi skal ta med oss våre stolte tradisjoner og historie inn i et nytt forbund, sier Postkoms forbundsleder Odd Christian Øverland.

En god match

Det gjenstår nå kun et formelt vedtak på Postkoms ekstraordinære landsmøte 27. august.

Ledelsen i Fagforbundet ønsket Postkom velkommen til forbundet da det ble kjent at Fagforbundet var mest aktuelt.

– Postkom og Fagforbundet er en veldig god match, fastslo nestleder Odd Haldgeir Larsen da ledelsen i Postkom tidligere i år helte mot Fagforbundet, og forklarte:

– Fagforbundet er opptatt av at denne sektoren er eid, finansiert og drevet av det offentlige. Det er i tråd med annet arbeid vi gjør i offentlig sektor, og vi kommer til å jobbe for å påvirke offentlige posttjenester i framtiden.

VELDIG GOD MATCH: Nestleder Odd Hallgeir Larsen mener det er en veldig god match som nå realiseres.

VELDIG GOD MATCH: Nestleder Odd Hallgeir Larsen mener det er en veldig god match som nå realiseres.

Jan Lillehamre

Sterkere i Spekter

Fagforbundets slagkraft i tarifforhandlinger med Spekter er allerede sterk. Åtte av 13 områder i Spekter forhandles i dag av Fagforbundet. Når Postkom går inn, vil Fagforbundet ha ni områder og enda større tariffmessig slagkraft.

Larsen mener det vil styrke Fagforbundet å få inn Postkoms medlemmer.

– Det kan styrke Fagforbundet dersom Postkom kommer hit med sine medlemmer og tillitsvalgte. Ikke minst innen omstillingsprosesser har dette forbundet opparbeidet seg enormt med kompetanse de siste årene, påpekte Larsen.

Fortjener ros

Øverland berømmer kretsene og de tillitsvalgte i Postkom for arbeidet som er lagt ned i forkant og under uravstemningen.

– De fortjener stor ros for innsatsen. Vi har lovet enhetene med høy valgdeltakelse kake som premie, så det kommer til å bli mye kake fremover, sier en fornøyd forbundsleder i Postkom.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy