JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nav-ofre kan også ha mistet penger fra kommunale pensjonskasser

Illustrasjon

Uførepensjonister som er rammet av Nav-skandalen, kan ha krav på etterbetaling også fra KLP eller andre kommunale pensjonskasser.

2019112010553920230821171436

per.flakstad@fagbladet.no

Feil fra Nav får ofte betydning også for utbetaling fra KLP eller andre som administrerer tjenestepensjonsordninger for ansatte i fylker eller kommuner. Når Nav stanser utbetalingene, vil som hovedregel utbetalingene fra KLP og de andre pensjonskassene også bli stoppet.

De som har fått uførepensjon fra KLP, og er rammet av Nav-saken, oppfordres nå til å kontakte KLP når Nav har gjort nytt vedtak.

Gjenopptakelseskommisjonen ansetter flere jurister for å håndtere Nav-skandalen

Pensjonskasser følger Nav

Tidligere i høst ble det kjent at Nav har gjort feil vedtak i flere saker for mottakere av uførepensjon og arbeidsavklaringspenger. Feilen har skjedd i saker der personer har oppholdt seg i land i EU og EØS mens de har mottatt ytelsen.

Feilen fra Nav kan også ha betydning for personer som har mottatt uførepensjon fra KLP. Årsaken er at KLP som hovedregel følger Navs vedtak.

Det betyr at personer som er rammet av Nav-saken også kan ha fått stoppet utbetalinger og tilbakebetalt penger for uførepensjon til KLP, skriver selskapet på sin nettside.

Nav gjennomgår nå sakene det gjelder og gjør nye vedtak der det tidligere er gjort feil.

Pensjonistleder Jan Davidsen: – Pensjonister og trygdede trenger egne tillitsvalgte som kan følge dem til Nav

– Ta kontakt

– Det er trolig personer som har fått stoppet en ytelse fra KLP som følge av vedtak fra Nav, som nå kan ha krav på å gjenoppta utbetalingen. De kan også ha krav på å få etterbetalt tidligere tilbakebetalte penger.

– Vi oppfordrer kunder som har fått endret vedtak av Nav om å ta kontakt med oss. Dette er trist for de det gjelder og vi vil selvsagt rette opp feil så fort vi klarer det, sier direktør Tore Skeide for Pensjonservice i KLP til selskapets nettside.

Grunnen til at KLP oppfordrer uførepensjonister til å kontakte KLP, er at Nav ikke nødvendigvis vet hvilke personer som også skulle fått en ytelse fra KLP. Det betyr at KLP ikke nødvendigvis får melding fra Nav om hvilke av KLPs kunder dette gjelder.

– Men vi er i dialog med Nav om hvordan vi kan løse dette, sier Skeide.

Nav-skandalen: Regjeringen visste allerede i 2017

Kan gjelde flere pensjonskasser

Dette gjelder ikke bare KLP. Flere av de store byene, som for eksempel Oslo, Bergen og Trondheim, har egne kommunale pensjonskasser. Også der kan uførepensjonister som feilaktig har fått stoppet utbetalinger fra Nav også ha mistet andre ytelser. I så fall kan også de ha krav på å gjenoppta utbetalingen og etterbetaling.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy