Sykefraværet var stabilt på slutten av fjoråret

Illustrasjonsfoto.

Illustrasjonsfoto.

Ole Palmstrøm

Sykefraværet for fjerde kvartal i fjor var 5,8 prosent, viser sesongjusterte tall fra Nav. Det er samme nivå som kvartalet før.

2019032008560020190410203756

For å kunne sammenligne sykefraværet med forutgående kvartaler, blir det korrigert for sesongvariasjoner som skyldes blant annet influensa og bevegelige helligdager.

Sammenlignet med tredje kvartal i fjor var det legemeldte sykefraværet stabilt på 4,9 prosent. Det egenmeldte fraværet gikk ned fra 0,9 til 0,8. Det totale sykefraværet for 4. kvartal 2018 er dermed 5,8 prosent.

– Selv om sykefraværet varierer litt fra kvartal til kvartal, er hovedbildet de siste årene at sykefraværet er stabilt, sier arbeids- og velferdsdirektør Sigrun Vågeng i en pressemelding.

Fra og med 4. kvartal i fjor er tallgrunnlaget for både for det legemeldte og egenmeldte fraværet endret, ettersom Statistisk sentralbyrå (SSB) og Nav ikke lenger korrigerer avtalte dagsverk for uttak av ferie. Endringen innebærer at sykefraværsprosenten blir lavere. Alle tidsseriene er korrigert tilbake i tid.

Meld deg på nyhetsbrevet vårt

Følg oss på Facebook

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy