350 000 medlemmer - over 40 prosent av LO-delegatene:

– Den som er veldig sterk, må også være veldig snill

Sekstimersdagen fremmes på LO-kongressen neste år.

Fagforbundets politiske ledelse og 350 000 medlemmer. F.v nestleder Odd-Haldgeir Larsen, AU-medlemmer Raymond Turøy, Britt Silseth, Stein Gulbrandsen, leder Mette Nord, AU-medlemmer Elin Veimo, Roger Haga Heimli, nestleder Sissel Skoghaug og AU-medlem Jan-Helge Gulbrandsen.

Fagforbundets politiske ledelse og 350 000 medlemmer. F.v nestleder Odd-Haldgeir Larsen, AU-medlemmer Raymond Turøy, Britt Silseth, Stein Gulbrandsen, leder Mette Nord, AU-medlemmer Elin Veimo, Roger Haga Heimli, nestleder Sissel Skoghaug og AU-medlem Jan-Helge Gulbrandsen.

Kari-Sofie Jenssen/Fagforbundet

Mette Nord sier som Pippi Langstrømpe etter medlemsrekorden.

2016022910272920160302124237

knut.nygaard@fagforbundet.no

Åpner for nulloppgjør til våren for å sekstimersdag

Ifølge vg.no er Fagforbundets leder, Mette Nord, trolig Norges mest ukjente mektige kvinne. Hun er kvinnen som planlegger å gi deg seks timers arbeidsdag, og som har makt til å kunne nå målet, ifølge avisa. Artikkelen trykkes iforbindelse med at Fagforbundet passerte 350 000 medlemmer nylig. Norges største fagforbund fortsetter å vokse.

Kommentar: Ikke så dumt med sekstimersdag?

– Jeg sier som Pippi Langstrømpe: Den som er veldig sterk, må også være veldig snill. Fagforbundet skal kjennetegnes av verdiene våre; omtanke, solidaritet og samhold, sier en stolt forbundsleder Mette Nord på forbundets hjemmeside.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

STOR: - Omtanke, solidaritet og samhold er fremdels kjerneverdier, også når Fagforbundet har passert 350 000 medlemmer.

STOR: - Omtanke, solidaritet og samhold er fremdels kjerneverdier, også når Fagforbundet har passert 350 000 medlemmer.

Tri Nguyen Dinh

Milepæl

– Å nå 350.000 medlemmer er en milepæl. Det er vi stolte av. Ingen andre er i nærheten av oss i størrelse og vi skal vokse videre, sier Mette Nord til VG.

Nest største forbund i LO, Fellesforbundet, som leder an i årets lønnsoppgjør, har under halvparten: 144.473 medlemmer i siste kvartal, og har falt noe siden.

– Vi er enda stoltere av at vi nå også er større enn LOs største konkurrent, Unio, som har rundt 340.000 medlemmer, sier Nord.

– Ikke bare fordeler med sekstimersdag

Tydelig motstemme

Flere og flere opplever at arbeidslivet blir tøffere og at arbeidsplassen er under press.

– Når dagens regjering har endret arbeidsmiljøloven til fordel for arbeidsgiverne, er det ikke så rart at flere velger å melde seg inn i Fagforbundet. Vi er blant de tydeligste motstemmene når krefter i samfunnet truer medlemmenes lønns-, pensjons- og arbeidsvilkår, sier fagforbundslederen til forbundets eget nettsted .

Følg Fagbladet på Facebook

Sekstimersdag

Ifølge VG har Mette Nord stort sett gått under radaren i det norske offentlige rom siden hun for vel to år siden overtok for den mye mer maktprofilerte Jan Davidsen.

En gang har hun vakt oppsikt og det var da hun i høst fikk det til å single i krystallskapene i NHO-bastionen på Majorstua: Hun gikk ut og varslet at de vil løfte frem sekstimersdagen. I dag synliggjør hun sin plan for hvordan det skal kunne bli en realitet.

– Det vil bli fremmet forslag på LO-kongressen neste år og jeg tror vi får en votering, som går på å bygge kunnskap, sette i gang flere prøveprosjekter og hente erfaring fra de og fra blant annet Sverige hvor det er mange flere forsøk.

Fagbladets nyhetsbrev får du her

Sammenslåing skapte kjempeforbund

• Fagforbundet ble etablert den 17. juni 2003, etter en sammenslåing av Norsk Kommuneforbund (stiftet 1920) og Norsk helse- og sosialforbund (stiftet 1965).

• De siste ti åra har forbundet oppnådd en lønnsvekst på om lag 50 prosent for medlemsgruppene.

• Mer enn 2 000 juridiske saker er ført for medlemmer. Over 40 000 medlemmer har mottatt totalt over 180 millioner kroner i yrkesfaglige stipender.

Kilde: fagforbundet.no

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy