JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Freddy André Øvstegård (SV):

– Fagskolene er svaret på mange av vår tids store utfordringer, sier SV-representant

Freddy André Øvstegård, SV.

Freddy André Øvstegård, SV.

Sidsel Valum

– Jeg tror fagskolene er svaret på mange av vår tids store utfordringer, som det grønne skiftet og livslang læring, sa SVs Freddy André Øvstegård (26) i sin hilsning til landsmøtet i SL torsdag.

2021111209261220211112092612

sidsel@lomedia.no

SV krever nå et krafttak for fagskolene:

– Noe jeg mener politikken nå må løfte statusen til og rette seg ordentlig inn på, er fagskolene. Vi må få på plass en skikkelig opptrappingsplan for flere studieplasser og løfte statusen til at fagskolene virkelig blir høyere utdanning, sa Freddy André Øvstegård (SV), som representerer SV i Stortingets utdannings- og forskningskomite.

Han er fra Sarpsborg og takket for invitasjonen til å komme og holde hilsningstale til landsmøtet i SL.

– I fagskolene tror jeg vi finner svarene på mange av de store spørsmålene som preger vår tid, som den store grønne omstillinga og livslang læring. Her har vi mye å jobbe sammen om, sa Øvstegård.

Yrkesfag inn i grunnskolen

Han trakk ellers fram at SV vil satse mer på yrkesfagene i skolen.

– Vi må gi lærerne de verktøyene som trengs for å ta i bruk mer praktiske læremetoder på tvers av alle fag, og vi må få yrkesfagene mer inn i grunnskolen så ungdomsskolen forbereder både til studiespesialiserende og yrkesfaglig opplæring. Vi må få på plass et skikkelig krafttak for yrkesfaga og gjøre utstyrsparken relevant og moderne – relevant for det arbeidslivet elevene skal ut i, sørge for at alle elever får fullført utdanninga si med en læreplass, og øke lærertettheten, særlig på yrkesfaga – det vil være en viktig sak framover, sa han.

En skole som utjevner forskjeller

Freddy André Øvstegård understreket at det handler om å skape en skole som utjevner og ikke forsterker forskjeller, gjennom å gi alle like gode muligheter til å lykkes.

– Hvis vi skal få til det, da veit i hvert fall vi i SV at vi er helt avhengig av å ha alle dere med oss på laget og finne løsningene sammen med dere. Vi tror ikke at vi allerede har fasiten der vi sitter i våre kontorer, sa han.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy