– Frokost med streikebryteri, mener Fellesforbundet

STREIKEBRYTERFROKOST: Mens styremedlemmene i Helse Nord ble servert frokost, var medlemmer som normalt skulle servert i restauranten i streik. Fellesforbundet har rapportert avvikling av seminaret som streikebryteri i dag.

STREIKEBRYTERFROKOST: Mens styremedlemmene i Helse Nord ble servert frokost, var medlemmer som normalt skulle servert i restauranten i streik. Fellesforbundet har rapportert avvikling av seminaret som streikebryteri i dag.

Da styremedlemmene i Helse Nord ble servert frokost i morges, ble de servert av streikebrytere, mener Fellesforbundet i Nordland.

2016052015080020160520152756

ola.tommeras@fagbladet.no

Nord-Norges største offentlige arbeidsgiver, Helse Nord, har styreseminar med et 70-talls deltakere i det streikerammede hotell Radisson Blu i Bodø. Seks av Fellesforbundets medlemmer er tatt ut i streik ved hotellet. Det vakte i går oppsikt.

Samtlige av ansatterepresentantene fra Fagforbundet, meldte forfall til seminaret siden arrangementet kunne komme i strid med streiken. I dag mener Fellesforbundet at det helt klart er begått streikebryteri.

Omrokerte vakter

– Hotellet har omrokert vakter og satt inn ekstrahjelp for å få avviklet seminaret til Helse Nord. Vi mener helt klart at dette er streikebryteri, sier leder av Fellesforbundet i Nordland, Per Christian Jacobsen. Jacobsen forteller at blant de streikende på utsiden, er ansatte som til daglig jobber i restauranten og som normalt skulle servert deltakerne til seminaret.

Fellesforbundet Nordland har nå rapportert streikebryteri ved Radisson Blu i forbindelse med Helse Nords seminar, til Fellesforbundet sentralt – som rapporterer det de mener er regelbrudd til NHO Reiseliv.

– Det har ikke gått en dag i streiken uten at jeg har rapportert om streikebryteri ved et eller flere hotell til forbundet sentralt, forteller Per Christian Jacobsen.

– Brukte avdelingsleder

Hotelldirektør Fred Anton Ravneberg avviser at Radisson Blu bryter streikereglene.

– Vi har satt avdelingsleder på gulvet i dag for å fylle opp. Det er innenfor reglene, sier han til Fagbladet.

Fellesforbundet og NHO Reiseliv er uenige om hvordan mellomledere, eiere og deres familier skal kunne brukes mens ansatte er i streik.

– Helt ukontroversielt

Konserntillitsvalgt for Fagforbundet i Helse Nord, Kari Sandnes, anmodet helseforetaket om å legge seminaret til Nordlandssykehusets lokaler framfor et hotell der ansatte er i streik. Hun fikk gjennomslag for å flytte styremøte forut for seminaret, men altså ikke selve seminaret.

Helse Nord uttalte i går at det er helt ukontroversielt å avvikle seminaret på Radisson Blue.

– Vi har vurdert situasjonen, men hotellet er åpent og i drift. Med all respekt for en lovlig konflikt, så kan vi ikke se at det er noe kontroversielt i å holde seminaret på dette hotellet, sier kommunikasjonsdirektør Siw Sandvik ved Helse Nord til Fagbladet.

Hun viser til at få av hotellets ansatte er tatt ut i streik, og at seminaret dermed ikke behøver å berøre jobbene til de streikende.

– Helse Nord er ikke en del av denne konflikten, påpeker Siw Sandvik, som finner det beklagelig at de ansattes representanter valgte å melde forfall.

– Det er helseforetakets første styreseminar etter at det ble valgt nye styrer ved sykehusene. Det er beklagelig at de ansattes representanter ikke deltar, sier hun.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy