– Hvis Trump skulle vinne, vurderer jeg å bli helt norsk

Hvem ville du ha stemt på av presidentkandidatene i USA?
Donald Trump
Hillary Clinton
Vet ikke
positive quotes
Amerikanskfødte Shelli Lake ønsker dobbelt statsborgerskap, men vurderer om det er like greit å være bare norsk hvis Donald Trump blir amerikansk president.

2016110813110020161108135540

per.flakstad@fagbladet.no

Shelli Lake har søkt om å bli norsk statsborger, og håper å få dobbelt statsborgerskap. Men hvis Donald Trump i morgen tidlig står igjen som seierherre og ny amerikansk president vil hun vurdere om hun heller vil være bare norsk – i alle fall en fire års tid...

Hvem ville du ha stemt på av presidentkandidatene i USA?
Donald Trump
Hillary Clinton
Vet ikke
positive quotes

– Hvis et flertall av amerikanere ønsker en mann som Trump som sin nye leder, så har jeg mistet det jeg hadde av fellesskap med mitt opprinnelige hjemland. Da føler jeg meg ikke lenger hjemme i landet der jeg er født, sier Shelli Lake.

Språkkafé

Til daglig jobber hun ved Stovnerfilialen til Deichmanske bibliotek i Oslo, og det engasjerte medlemmet i Fagforbundet har i flere år vært en ressursperson i forbindelse med språkkafé og integreringsarbeid i regi av biblioteket.

Som amerikansk statsborger har hun fulgt godt med i valgkampen:

– Trump er ikke bare farlig for amerikanerne, men for hele verden. Jeg er redd for at den mannen på kort tid kan rive ned alt som er bygget opp i USA de siste åtte årene, og i tillegg klusse til både handelsavtaler og andre internasjonale avtaler.

– Jeg er overbevist om at verden blir et farligere sted med han som president, sier Shelli Lake.

– Hillary Clinton får min stemme, fordi hun støtter en nasjonal minstelønn på 15 dollar

Forhåndsstemt fra Norge

Selv har hun forhåndstemt fra Norge på Hillary Clinton. Helst ville hun ha stemt fram Bernie Sanders, men nå mener hun det viktigste er å hindre Donald Trump å komme inn i det hvite hus.

– Slik er det når vi har et toparti-system. Egentlig er et slikt system på grensen til udemokratisk i et så stort land, med så utrolig mange forskjellige mennesker med ulike holdninger og synspunkter, mener hun.

En av disse blir USAs neste president - Donald Trump eller Hillary Clinton.

En av disse blir USAs neste president - Donald Trump eller Hillary Clinton.

flicr.com

Ikke valgvake i natt

Hun kommer ikke til å følge nattens sending til langt ut i de små timer. Som mange andre i Norge skal hun på jobb i morgen tidlig. Dessuten vil hun være utsovet og opplagt i tilfelle det kan bli nødvendig å trøste både seg selv og og venner.

– Jeg trenger et våkent hode for å takle alle følelsene hvis dette skulle gå riktig galt. Jeg har også mange venner jeg bryr meg om i USA som jeg vet kommer til å trenge gode ord og trøst hvis Donalt Trump blir deres leder. Men jeg håper jo ikke det blir nødvendig, sier Shelli Lake.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Simen Aker Grimsrud (konst.)

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy