JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Helseminister Bent Høie kalte sykepleiere den største gruppen på sykehjem:

– Jeg snublet i ordene

SA FEIL: Jeg skulle ha sagt at sykepleiere er en av de største yrkesgruppene. Det var det som sto i mitt manus, men jeg snublet i ordene, sier helseminister Bent Høie.

SA FEIL: Jeg skulle ha sagt at sykepleiere er en av de største yrkesgruppene. Det var det som sto i mitt manus, men jeg snublet i ordene, sier helseminister Bent Høie.

Erlend Angelo, Magasinet for fagorganiserte

Helseminister Bent Høie hisset på seg helsefagarbeidere, hjelpepleiere og assistenter med sitt svar i sprørretimen. – Jeg snublet i ordene, sier Høie.

2016111812403620230821171436

simen.grimsrud@fagbladet.no

Det var under onsdagens spørretime i Stortinget at Høie trakk fram sykepleiere som den største gruppen som jobber på sykehjem. Han fikk spørsmål fra Arbeiderparti-representant Truls Wickholm om hvorfor Høyre støtter konkurranseutsetting av sykehjem når det går utover lønns- og arbeidsvilkårene til de ansatte.

I sitt svar trakk Høie fram sykepleierne.

– Jeg vil minne om at sykepleiere, som er den største gruppen som jobber på sykehjem, har lovfestet rett til pensjon i KLP, helt uavhengig av arbeidssted.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Mange reaksjoner

Det har fått det til å koke i Facebook-tråden til saken Fagbladet har lagt ut. Her er noen av kommentarene:

”Herregud, hvilke kunnskapsnivå den mannen har.....wow..”

”Jeg er sykepleier i sykehjem. Dette er kunnskapsløst, nok en gang, av Helseminister Bent Høie. Hvordan er det mulig.”

”Helt utrolig at helse og omsorgsministeren ikke vet at den største yrkesgruppen på sykehjemmene er helsefagarbeidere og hjelpepleiere.”

” Den største gruppen?! Jeg er sykepleier på sykehjem, og jeg kan love at av oss går det en på dusinet, eller noe sånt!! Hjelpes...”

– Kom feil ut

Mette Nord, leder av Fagforbundet, sa i går at Høie mangler kunnskap om de virkelige forholdene, og påpekte at to tredjedeler av de ansatte i pleie- og omsorgssektoren har en annen kompetanse enn sykepleierne.

Nå legger Bent Høie seg flat.

– Jeg skulle ha sagt at sykepleiere er en av de største gruppene, sier Høie.

– Det var også det som sto i mitt manus, men jeg snublet i ordene. Det er flest helsefagarbeidere i sykehjem. Statsråden beklager at dette kom feil ut i en heftig replikkveksling, skriver Høie i en e-post til Fagbladet.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy