Arbeiderrocker melder Oslo-ankomst

– Klasseskille på Springsteen-konsert

Flere reagerer på høye billettpriser

DYRT: Mange reagerer på stive billettpriser når arbeiderrockeren Bruce Springsteen kommer til Norge.

DYRT: Mange reagerer på stive billettpriser når arbeiderrockeren Bruce Springsteen kommer til Norge.

Wikipedia.org


2016021810051020160219113650

knut.nygaard@fagbladet.no

Flere reagerer nå på høye billettpriser når rockeikonet Bruce Springsteen kommer til Oslo i juni.

Billettservice må du ut med 1500 kroner for de beste plassene, mens en sitteplass koster 1000 og en ståplass lenger unna scenen koster 800 kroner.

– Jeg reagerte vel først og fremst på at det var Bruce Springsteen, som har profilert seg veldig ofte i karrieren på å holde billettprisene nede, sier Springsteen-forfatter og fan Hans-Olav Thyvold til nrk.no.

Konsertarenaen blir delt inn i soner etter de forskjellige billettklassene.

Wikipedia.org

– Stein død

Hans-Olav Thyvold sier videre at disse billettprisene en ny spiker i kista til rock-and-roll, hvor stadig flere eldre artister skal melke det siste som er igjen av deres karriere.

– Rocken er ganske stein død, men Bruce Springsteen er ikke på langt nær den verste. Guns N' Roses skal ha 2000–2500 kroner for billettene sine på USA-turneen. Gud vet hva de skal ha om de kommer til Norge, sier Thyvold, også dette til rikskringkastingens nettutgave.

Billy Bragg: Med sangen som våpen

Arbeiderartist

Bruce Springsteen har gjennom hele karrieren hatt arbeiderklassen som sitt univers. Tekstene er hentet fra livene til vanlige amerikanske arbeidere, og artisten selv er kjent for å holde til på den politiske venstresiden. På Ullevaal Stadion håper mange at han skal han spille hele klassikeralbumet "The River" - av mange regnet som noe av det ypperste fra Springsteens hånd. I år er det 35 år siden dobbeltalbumet kom ut, og turneen er en markering av dette jubileet.

En av dem som reagerer på dyre biletter, er arbeiderpolitikeren Jan Bøhler. Han er bekymret for at billettene rett og slett blir for dyre for kjernepublikumet.

– Jeg syns det er trist, for jeg vet om mange ungdommer som liker Bruce Springsteen, og som gjerne skulle vært på konsert med ham, men som ikke vil kunne komme seg dit, sier han.

– Jeg håper egentlig at Springsteen ikke vet om dette selv. At det er andre som skal tjene penger; de som lager opplegget og de rammene og økonomien rundt konserten hans, sier Bøhler til NRK.

Konsertarrangør Live Nation ønsker ikke å kommentere billettprisene.

LES MER OM BRUCE SPRINGSTEEN PÅ WIKIPEDIA

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy

<h1>Fagbladet</h1>