Gabrielsen ber medlemmene brette opp ermene

– LO kan avgjøre valget

LO-leder Hans-Christian Gabrielsen vil ha en ny regjering med en ny retning.

LO-leder Hans-Christian Gabrielsen vil ha en ny regjering med en ny retning.

Helge Rønning Birkelund

19 av 20 LO-medlemmer har sagt de vil bruke stemmeretten. Det kan avgjøre valget, mener LO-lederen.

2017061413031120170614130227

helge@lomedia.no

Over 400 tillitsvalgte i LO Kommune er samlet til den store Kommunalkonferansen på Gardermoen.

Onsdag morgen startet de dagen med å høre den nyvalgte LO-lederen, Hans-Christian Gabrielsen, mane til en valgkampinnspurt som skal sørge for en ny regjering.

Ny regjering - ny retning er tema for konferansen. Symbolisert med en tegning hvor blå og røde jernbaneskinner går hver sin veg.

Renholderne sloss for å beholde pensjonen etter at jobben ble privatisert, men tapte i retten

Brette opp ermene

– Skal vi få en ny regjering for Norge, må vi brette opp ermene og gjøre jobben vår. Vi må snakke med folk, snakke med arbeidskamerater, naboen og venner, presiserte Gabrielsen.

Han minnet forsamlingen om hvor lite som kan skille når stemmene skal telles opp 11. september.

– Da Theresa May offentliggjorde nyvalget i Storbritannia, trodde alle at hun skulle gjøre rent bord. Labour gjorde en kjempevalgkamp, og fikk over 40 prosent. I prosent ble det flertall for venstresiden. Hadde Corbyn fått 2000 stemmer til, plassert på riktige områder, hadde Labour fått flertall. Hadde May fått 200 stemmer mer på de riktige områdene, hadde hun hatt rent flertall, poengterte Hans-Christian Gabrielsen.

Få nyhetsbrevet vårt

– De kan klokka

LO-lederen registrerer samtidig at dagens regjering også har skjønt hva som skjer om i underkant av 90 dager.

– Regjeringen skjønner hva klokka er. Derfor gikk arbeidsminister Anniken Hauglie ut i VG på mandag varslet forbud mot løsarbeiderkontrakter. Det gjør hun fordi hun vet det blir en vanskelig sak i valgkampen. Men de har hatt fire år på seg. Vi har sagt fra i fire år. Det de ikke sier, er at de senest sist fredag stemte ned 30 av 31 forslag fra Arbeiderpartiet i en pakke mot sosial dumping. De stemte ned et forslag som ba regjeringen definere hva fast ansettelse skal inneholde etter arbeidsmiljøloven. Tre dager senere lanserte hun nøyaktig det samme forslaget i VG, poengterer Hans-Christian Gabrielsen.

– Det samme opplevde vi for fire år siden. Husk fire år tilbake i tid. Da prøvde Torbjørn Røe Isaksen å farge Høyre-logoen rød, med endringer i arbeidsmiljøloven som var ønsket langt inn i LO. Vi så hvordan det gikk, la han til.

– Ikke la oss lure

– Ikke la dere lure. De forsøker å feie av bordet alle ubehagelige saker i valgkampen. Men denne kampen skal vi vinne. Vi skal fortelle velgerne hvor lite troverdig dette er. Vi vil ha en regjering som jobber med oss, ikke mot oss, var budskapet fra den nye LO-lederen til forsamlingen.

Flere saker fra Kommunalkonferansen

Lysbakkens nye mediekanal

Kommunalkonferansen 2017

• Gardermoen, 13. - 14. juni
• Tema: Ny regjering – ny retning
• Arrangør: LO Kommune

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy