– Mange av innbyggerne blir påvirket av hvordan kommunen er som arbeidsgiver

VIL HA STOLTE POLITIKERE: Hovedverneombud Jarle Krogsæther og personalrådgiver Monica Aarønes vil ha politikere som skaper stolthet i Kristiansund.

VIL HA STOLTE POLITIKERE: Hovedverneombud Jarle Krogsæther og personalrådgiver Monica Aarønes vil ha politikere som skaper stolthet i Kristiansund.

Ole Morten Melgård

De sitter tettere på politikerne de skal velge enn folk flest. For Jarle og Monica er arbeidslivsspørsmål viktig når de velger parti.

2015090410264420150908134935

For å rekruttere folk til helsesektoren, må kommunen tilby en lønn å leve av og det må skapes en heltidskultur.

Monica Aarønes, personalrådgiver i Kristiansund kommune

simen.grimsrud@fagbladet.no

– Jeg vet jo hvem jeg ikke vil ha som arbeidsgiver, sier Jarle Krogsæther og smiler lurt.

Han er hovedverneombud i Kristiansund kommune og medlem av Fagforbundet. I åtte år har Arbeiderpartiet styrt i kystbyen.

– For meg er valget enkelt. Det er ingen hemmelighet hva jeg skal stemme på. Jeg står jo på SVs liste selv, sier han.

Opptatt av arbeidslivspolitikk

Med partiplassering godt ute på venstresida og jobb som hovedverneombud, er det ingen tvil om at arbeidslivspolitikk er en viktig sak.

– Som hovedverneombud vil jeg ha en ordfører jeg kan gå til, som har tid og lyst til å prioritere arbeidsmiljø. Jeg føler vi blir hørt i dag, sier Krogsæther.

Kollega Monica Aarønes mener også at arbeidslivspolitikk er viktig. Hun jobber som personalrådgiver i kommunen. De to sitter tett på politikerne de skal velge.

– Kommunen er den største arbeidsgiveren i Kristiansund; det er klart personalpolitikk er viktig. Det er mange av innbyggerne som blir påvirket av hvordan kommunen er som arbeidsgiver, fastslår Aarønes.

Vil ha mer enn skole og eldreomsorg

De to kollegene mener kommunen trenger politikere som legger til rette for at folk vil bo og jobbe i Kristiansund.

– For å rekruttere folk til helsesektoren, må kommunen tilby en lønn å leve av og det må skapes en heltidskultur. Det er viktig for meg, sier Aarønes.

For Krogsæther er helse, eldreomsorg og skole de viktigste sakene ved siden av arbeidsliv. Aarønes mener det ikke er nok:

– Kristiansund trenger noe mer enn eldreomsorg, skole og barnehage. Ingen vil flytte til byen hvis den ikke har noe mer å tilby. Vi må ha et rikt kulturliv.

– Lokalvalg er personvalg

Sykehusstriden i Møre og Romsdal er den mest betente saken i Kristiansund. I desember i fjor ble det bestemt fra statlig hold at Molde får sykehuset. Kristiansund mister akutt-, føde-, og barneavdelingen. Kristiansunderne har gått i fakkeltog og protestert. Sårene stikker dypt.

– Jeg kommer selv fra Molde. Striden om mellom Nord-Møre og Romsdal er ødeleggende for både regionen og byen, mener Aarønes.

De to kollegene ønsker politikere som klarer å få fram det positive ved å bo og jobbe i byen på Nord-Møre. Det er for lett å grave seg ned i det negative.

– Jeg ønsker politikere som er stolte av byen og hva vi får til her. På mange måter er det mer et personvalg enn partivalg, fastslår Aarønes.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy