– Om fem dager kan vi ha ny regjering – hvis alle mobiliserer

- Om fem dager kan vi ha rødgrønt flertall, ikke bare her i Oslo, men i hele landet. Men da må alle mobilisere, sa Roger Dehlin som er leder i Fagforbundet Oslo.

- Om fem dager kan vi ha rødgrønt flertall, ikke bare her i Oslo, men i hele landet. Men da må alle mobilisere, sa Roger Dehlin som er leder i Fagforbundet Oslo.

Per Flakstad

En regntung hovedstad klarte ikke å forhindre at fagbevegelse, artister og politikere mobiliserte for et nytt, rødgrønt flertall.

2017090619253120170907142436

per.flakstad@fagbladet.no

Arbeiderpartiets statsministerkandidat, Jonas Gahr Støre, skrøt av Fagforbundet og den jobben forbundets tillitsvalgte gjør for å skaffe hele stillinger til de ansatte i pleiesektoren. Og han lovte å rydde opp i uverdige forhold i arbeidslivet og styrke arbeidsmiljøloven hvis han får velgernes tillit til å gjøre den jobben.

Bjørnar Moxnes fra Rødt fortalte at det var mange som ikke trodde venstresiden skulle klare å mobilisere til valgseier i kommunevalget i Oslo for to år siden. Men de greide det, og da må det også være mulig å gjøre det samme nasjonalt.

– Ulikhet og klima er to av våre største utfordringer. Og de henger sammen. Vi klarer ikke å gjøre noe ordentlig for klimaet hvis vi ikke samtidig gjør noe med fordelingen av goder og ulikhetene i samfunnet, sa Kari Elisabeth Kaski fra SV.

I tillegg til politiske appeller, var det også musikk. Trond Granlund serverte klassiske arbeidersanger som «Syng høyt, kamerater» og «Vi bygger landet», mens stjernekampvinner Silya serverte et forrykende show.

Og i tillegg var det ansiktmaling, matservering, fotoboks for den ville ha noen litt sprø bilder av seg selv, og god stemning til tross for regnværet.

Klikk på pilene og se bildene fra Fagforbundet Oslos superonsdag.

Ansvarlig redaktør:
Hege Breen Bakken
Redaksjonssjef:
Simen Aker Grimsrud (konst.)

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy