LO-leder Gerd Kristiansen ønsker regjeringsskifte høsten 2017

– Regjeringen gjør ubotelig skade på den norske samfunnsmodellen

LO-leder Gerd Kristiansen ønsker regjeringsskifte høsten 2017.

LO-leder Gerd Kristiansen ønsker regjeringsskifte høsten 2017.

Tri Nguyen Dinh

Siv Jensen og Erna Solberg må ut av regjeringskontorene før de gjør ubotelig skade på den norske samfunnsmodellen, slo LO-leder Gerd Kristiansen fast i sin tale til LOs representantskapsmøte.

2016060711410020160609113357

sym@lomedia.no

LO-lederen varslet også at arbeidsmiljøloven skal styrkes.

– Vi har mye å ta tak i: Arbeidsløsheten, de økte forskjellene, sosial dumping og arbeidslivskriminalitet, en god og trygg pensjon. Og så skal vi ha en skikkelig gjennomgang av arbeidsmiljøloven. Vi skal ikke nøye oss med å rette opp igjen den skaden som er gjort. Loven den skal styrkes og forbedres, lovet LO-lederen.

• Følg oss på Facebook

Starter i mai

Det er LO-kongressen 2017 som blir starten for den faglige valgkampen. LOs målsetting er at flest mulig av de over 910 000 medlemmene skal engasjere seg, og ikke minst bruke stemmeretten.

– Klarer vi å mobilisere på samme måte som i 2013, da ryker Siv Jensen og Erna Solberg ut av regjeringskontorene. Før de gjør en ubotelig skade på den norske samfunnsmodellen. Det må vi forhindre, sa Kristiansen.

Les også: • Siv Jensen trekker påstanden om at forskjellene ikke øker i Norge

Tariffoppgjørene

LO-lederen brukte mye av innledningen sin på vårens mange tariffoppgjør. Hovedkonklusjonen var at den norske forhandlingsmodellen fungerte bra. Men hun erkjente at streiken i hotell- og restaurantbransjen avdekket noen utfordringer.

– Skal vi vinne fram mot kortsiktige næringslivsledere som ikke evner å se lenger enn sin egen lommebok, da må vi bli flere.

LO-lederen viste til at bare én av fem arbeidstakere innen privat tjenesteyting er organisert. LO har startet et omfattende serviceprosjekt for å få gjort noe med dette. Og hun viste til Fellesforbundets leder Jørn Eggum som på bakgrunn av medlemsveksten under streiken sa at «dette er en god begynnelse for videre rekruttering slik at vi øker organisasjonsgraden og gjør det mulig å få del i verdiskapningen i bedriftene».

Tillitsvalgte

LO-lederen trakk også fram betydningen av hvor viktig godt skolerte tillitsvalgte i aktive klubber er for fagbevegelsen og for medlemmene.

– Aktive klubber på den enkelte arbeidsplass er LO-forbundenes viktigste medlemsfordel. Det er vårt viktigste verveargument, fastslo LO-leder Gerd Kristiansen.

Ansvarlig redaktør:
Hege Breen Bakken
Redaksjonssjef:
Simen Aker Grimsrud (konst.)

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy