VINNER: Rikke Dybdal fikk Fagforbundets Varmepris 2017 for en lederstil som verdsetter og ser både brukere og ansatte.
Karin E. Svendsen
karin.svensen@fagbladet.no
Det var de ansatte i Tiltak for funksjonshemmede (TFF) i Hole kommune som foreslo at lederen deres, Rikke Dybdal, skulle få Varmeprisen 2017. De føler seg heldige som har en leder som er raus, omsorgsfull, tydelig og tilgjengelig. I begrunnelsen skriver Fagforbundets medlemmer at hun tenker helhetlig og benytter medarbeidernes varierte kompetanse. Ifølge dem er hun også en pådriver for godt arbeidsmiljø og arbeidsglede.
VELFORTJENT PRIS: Une Selte (t.v) og Fagforbundets medlemmer i Hole roser lederen Rikke Dybdal for hennes måte å tenke helhetlig og tverrfaglig.
Karin E. Svendsen
Nær brukere og ansatte
Prisvinneren brukte takketalen til å fortelle om en tjeneste med stabile og lojale medarbeidere, om ansatte som er fleksible og nysgjerrige, og om lavt sykefravær.
– Vi jakter på de gode øyeblikkene. Vi trenger humor midt oppi alle utfordringene.
Hver sommer bruker Rikke Dybdal ei uke i hver av de tre boligene som ligger under tjenesten i Buskerud-kommunen.
– Jeg trenger å være nær brukerne for å vite hvordan både de og medarbeiderne mine har det, sier hun.
Får med alle
Une Selte, leder i Fagforbundet i Hole og hovedtillitsvalgt, sier Rikke Dybdal er en leder som forstår verdien av medbestemmelse.
– Prisen er virkelig velfortjent når vi ser hva Rikke gjør med tjenesten. Hun får med seg alle medarbeiderne slik at alle drar lasset sammen. Og det er faktisk gøy, sier hun.
Selv gleder Une Selte seg alltid til personalmøtene i TFF.
– Her er lite negativ støy og mye latter, sier hun.
Statuttene for Varmeprisen
* Prisen deles ut til en person eller organisasjon eller arbeidsplass som har utmerket seg på en uegennyttig måte og med spesiell omtanke og medmenneskelighet, ved å skape varme og omsorg i helse – og/eller sosialsektoren.
* Spesielle tiltak på arbeidsplasser, som har ført til positive resultater, tiltak som f.eks. har skapt gode samarbeidsforhold på tvers av yrkesgruppene og godt arbeidsmiljø, kan være kriterier for utdeling av Varmeprisen.
* Tiltak som har bidratt spesielt til å skape trivsel for pasienter/klienter er et annet eksempel. Utradisjonelle metoder for å oppnå resultater kan også være med i vurderingen.
Varmeprisen blir delt ut hvert fjerde år på landskonferansen til Fagforbundet Yrkesseksjon helse og sosial.
VINNER: Rikke Dybdal fikk Fagforbundets Varmepris 2017 for en lederstil som verdsetter og ser både brukere og ansatte.
VELFORTJENT PRIS: Une Selte (t.v) roser lederen Rikke Dybdal for hennes måte å tenke helhetlig og tverrfaglig.
Erklæringen sier at minst halvparten av de ansatte i turnus innen 2025 ha heltidsstilling. (Illustrasjonsbilde)
Frøydis Falch Urbye
Hvis lønnsforhandlingene drar ut i tid, vil du få etterbetalt lønnstillegg fra virkningsdatoen, altså datoen det står i tariffavtalen at satsene skal reguleres.
Colourbox
BLIR LYTTET TIL: Tobias Baudin, leder for Kommunal i Sverige, opplever at politikerne i Sverige endelig lytter på hans råd om eldreomsorgen.
Fredrik Sandin Carlson
HELTIDSKULTUR: Fafo-forsker Leif E. Moland (innfelt) mener det er en umulig løsning å fortsette med den turnusmodellen som er mest utbredt i helse- og omsorgssektoren i dag, med 7-8-timers vakter og jobb hver tredje helg, dersom heltidskultur er målet.
Colourbox.com. Innfelt: fafo.no
Erik Cato Haug, leder i Fagforbundet i Østre Toten, kaller utflyttingen av IT-tjenestene en fallitterklæring.
Werner Juvik
LANG ERFARING: Renholder Sissel Pedersen ble årets ansatt i en kåring utført av Helse Nord. Hun blir omtalt som et sosialt lim på avdelingen, noe som bidro til at hun nå blir hedret.
Sondre Skjelvik/NRK