Roger Haga Heimli og Kristin Sæther:

– Vi gleder oss til å begynne, og er ydmyke overfor det store ansvaret vi har fått

VALGT: Forbundsleder Mette Nord (i midten) var godt fornøyd med at både Kristin Sæther og Roger  Haga Heimli ble valgt inn i LOs ledelse.  - De er dyktige tillitsvalgte som kommer til å ivareta alle medlemmer uansett hvilket forbund de kommer fra, mener hun.

VALGT: Forbundsleder Mette Nord (i midten) var godt fornøyd med at både Kristin Sæther og Roger Haga Heimli ble valgt inn i LOs ledelse. - De er dyktige tillitsvalgte som kommer til å ivareta alle medlemmer uansett hvilket forbund de kommer fra, mener hun.

Per Flakstad

Roger Haga Heimli og Kristin Sæther fikk knapt tid til å fordøye valget før gratulasjonsklemmene haglet.

2017051117120020170511171558

per.flakstad@fagbladet.no

– Vi gleder oss til å starte på denne viktige jobben. Og vi er ydmyke overfor det ansvaret vi har fått, sa de rett etter å ha blitt valgt som nestleder i LO og forbundssekretær.

Saken fortsetter under bildet:

Kristin Sæther.

Kristin Sæther.

Per Flakstad

– Alle er like viktige

– Livet mitt er blitt snudd op-ned på bare en uke. Men det skal jeg fikse. Dette er en utrolig spennende utfordring, sier Kristin Sæther fra Trondheim.

Hun er plassert langt ut på venstresida i fagbevegelsen, men sier at det ikke ikke er noe de som har plassert seg mer i sentrum trenger å være bekymret over.

– Jeg forholder meg til vedtak og handlingsprogrammer og jobber i tråd med det. Slik har det alltid vært i de vervene jeg kommer fra som nestleder i LO Trondheim og leder i Fagforbundet Trondheim, sier hun.

Gjennom de vervene er hun også vant til å forholde seg til mange ulike yrkesgrupper og medlemmer fra små virksomheter og foreninger.

– For meg er alle like viktig. Det skal det i alle fall ikke være noen tvil om, sier Kristin Sæther.

Saken fortsetter under bildet:

Roger Haga Heimli.

Roger Haga Heimli.

Kathrine Geard

Offentlig/privat

Den nye nestlederen Roger Heimli tror en av hovedoppgavene hans kommer til å bli å jobbe med konsekvensene når offentlige tjenester blir privatisert og ivareta de ansattes rettigheter i et arbeidsliv som blir stadig mer brutalisert.

– Dette har jeg fått mye erfaring med gjennom de mangeårige vervene som tillitsvalgt i Bergen og arbeidet som leder i Fagforbundet Bergen, sier han.

Han har også jobbet mye med disse områdene som medlem i forbundets forbundsstyre, og de siste årene som medlem av den poltiske toppledelsen.

Han kjenner på ansvaret for å representere også medlemmene i de mindre forbundene, men mener at deg nettopp gjennom et sterkt LO at også disse medlemmene blir best ivaretatt.

– Et sterkt LO kan legge press på arbeidet med tariffavtaler og pensjonsordninger, og det den styrken må vi bruke til beste for alle medlemmer, sier Roger Haga Heimli.

Fornøyd forbundsleder

Forbundsleder Mette Nord mener LO fikk en svært god ledelse. Da flere talere ga valgkomiteen kritikk for å skvise ut de små forbundene til fordel for Fagforbundet og Fellesforbundet, gikk hun opp på talerstolen og sa at et sterkt Fagforbund og et sterkt Fellesforbund er noe som gavner alle LO-medlemmer, enten de kommer fra små eller store forbund.

– I en tid der arbeidslivet trues av krefter som tar fra folk opparbeidete rettigheter og tryggheten i et fast ansettelsesforhold, er det viktig at LO har en god politikk for alle og at de som sitter i ledelsen ivaretar disse oppgavene.

– Valgkomiteen har innstilt på en ledelse som gjør at LO også i framtida skal være en organisasjon som favner alle, mener hun.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy