– Vi skal tørke tårene og reise oss

MYE JOBB: Erik Fjeldstad Næss har vært Akershus rundt i Fagforbundets bobil. Selv om han er skuffet over resultatet, synes han valgkampen var verdt jobben. Nå vil ha se framover.

MYE JOBB: Erik Fjeldstad Næss har vært Akershus rundt i Fagforbundets bobil. Selv om han er skuffet over resultatet, synes han valgkampen var verdt jobben. Nå vil ha se framover.

Kathrine Geard

Det ble en grå, regnfull og tung morgen for Erik Fjeldstad Næss. Etter å ha tilbrakt store deler av sensommeren og høsten på valgkampturne i en dyprød bobil, er han skuffet over resultatet.

2017091213053220170912130520

per.flakstad@fagbladet.no

Lederen i Fagforbund ung i Akershus synes uansett valgkampen var verdt jobben, selv om resultatet ikke ble som han hadde håpet på.

– Vi møtte mange mennesker som ga oss nyttige tilbakemeldinger, og jeg er overbevist om at mange gikk og forhåndsstemte etter at vi hadde møtt dem. Akkurat der håper jeg vi bidro til en liten forskjell, sier Erik Fjeldstad Næss.

– Når var det den dårlige følelsen begynte å snike seg inn?

– Jeg er jo optimist av natur, men prognosen som ble presentert klokka 21 var deprimerende. Selv om det bare var en prognose, pleier de jo å stemme ganske bra.

– Deretter svingte det ganske mye en periode, med venstre som lå både over og under sperregrensa, og jeg prøvde så godt jeg kunne å ha trua. Men det holdt jo ikke.

– Arbeiderpartiet gjorde et dårlig valg. Hva gjorde de feil?

– Jeg vet ikke om de gjorde noen veldig store feil. Men i forhold til oss i fagbevegelsen var det vel ikke noe sjakktrekk å flørte med sentrum, og særlig med venstre som jeg ser på som det mest fagforeningsfiendtlige partiet vi har.

– Et samarbeid mellom Ap og Venstre skurrer veldig mye hos meg, sier han.

– Hva må fagbevegelsen og partiene på venstresida gjøre nå?

– Vi må tørke tårene og reise oss. Skal vi klare det, må vi i fagbevegelsen ut til medlemmene og lytte på tilbakemeldingene deres. Hvilke ønsker og behov har de? Så må vi formidle dette videre til de politiske partiene. Og de må både høre på oss og sørge for å innrette politikken sin slik at fagbevegelsen har gode alternativer å støtte ved neste korsvei.

– Og det blir første gang ved kommunevalget i 2019?

– Det valget blir kjempeviktig. Spesielt når vi har et borgerlig styre nasjonalt er det viktig å ha rødgrønne flertall lokalt på så mange steder som mulig. På den måten kan vi til en viss grad stagge de verste utslagene av borgerlig politikk. Et eksempel på dette er de mange kommunene som har vedtatt eller innført som sin arbeidsgiverpolitikk at de ikke skal bruke de nye bestemmelsene i arbeidsmiljøloven som åpner for å bruke flere midlertidig.

– Derfor er det viktig å legge skuffelsen bak seg så raskt som mulig, men lære av valgkampen og valget, for så å komme knallsterkt tilbake, sier Erik Fjeldstad Næss.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy