JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

111.000 personer møtte ikke til oppsatt time ved sykehusene i Helse sør-øst i år

FÆRRE: Legene på sykehus behandler færre pasienter enn de kunne gjort.

FÆRRE: Legene på sykehus behandler færre pasienter enn de kunne gjort.

Gorm Kallestad / NTB

Så langt i år har 3,9 prosent av pasientene ikke møtt til timen sin på sykehusene i Helse sør-øst.

2024073109311420240731093114

Det har vært nesten 2,9 millioner konsultasjoner ved sykehusene i Helse sør-øst hittil i år, skriver helseforetaket i en pressemelding.

– Dessverre er det fortsatt mange som ikke møter, og det betyr at sykehusene ikke får behandlet så mange pasienter som de kunne gjort, sier direktør Terje Rootwelt i Helse sør-øst RHF.

Rootwelt påpeker at sykehusene jobber hardt for å få ned ventetidene, og at det derfor er avgjørende at pasienter stiller opp til avtalt time.

– Hvis for eksempel andelen pasienter som ikke møter reduseres fra 3,9 til 3,6, utgjør det om lag 17.000 pasienter i året. Det ville bidratt betydningsfullt til å redusere ventetidene, sier Rootwelt.

Antallet som ikke stiller opp til timer har allikevel gått ned de siste årene. I først halvår av 2023 var det 4,1 prosent som ikke møtte, og i samme periode i 2022 var tallet på 4,3.

(©NTB)

eline.lurud.dahl@ntb.no

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy