8500 til omsorgsansatte i Norlandia

FORNØYD: Forhandlingsleder Odd-Haldgeir Larsen er fornøyd med at omsorgsansatte i Norlanda-virkeomheter får  mist 8500 og en vesentlig bedre pensjonsordning.

FORNØYD: Forhandlingsleder Odd-Haldgeir Larsen er fornøyd med at omsorgsansatte i Norlanda-virkeomheter får mist 8500 og en vesentlig bedre pensjonsordning.

Per Flakstad

De ansatte i Norlandia omsorg fikk en lønnsøkning på 8500 kroner eller mer, samt en forbedring i pensjonsordningen da partene ble enige om en ny tariffavtale, sent onsdag kveld.

2016051215035120160512150617

tips@fagbladet.no

Fagforbundet og Norlandia eldreomsorg, ble enige om et generelt tillegg på 2,65 prosent til alle, men likevel slik at alle får minst 8500 kroner. Minstelønnssatsene er regulert tilsvarende, noe som betyr at også de som blir ansatt etter at avtalen ble inngått, nyter godt av de nye satsene.

Et av de krevende spørsmålene var pensjon. Her kom partene fram til en forbedret avtale som innebærer at de ansatte vil tjene opp pensjon fra første krone de tjener.

Bedre pensjon

– Vi er glade for at vi greide å komme til enighet om et resultat. Økonomisk er resultatet på linje med det som er oppnådd i arbeidslivet for øvrig. Jeg er spesielt fornøyd med at pensjonsordningen nå er vesentlig forbedret. Tidligere tjente ikke de ansatte opp pensjon for inntekt under 1G, altså omlag de første 90 000. Det gjør de nå, og det er bra, sier forhandlingsleder Odd-Haldgeir Larsen.

Endringen vil ikke omfatte sykepleiere siden de har en egen, lovregulert pensjonsordning.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy