JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Akershus-politikerne kutter i lønna

– Politikerlønningene i Viken er altfor høye, og for oss i Arbeiderpartiet har det vært viktig å kutte fra dagens nivå når vi nå går inn i Akershus, sier fylkesrådsleder Hoda Imad (Ap).

– Politikerlønningene i Viken er altfor høye, og for oss i Arbeiderpartiet har det vært viktig å kutte fra dagens nivå når vi nå går inn i Akershus, sier fylkesrådsleder Hoda Imad (Ap).

Jan-Erik Østlie

Politikerne som forbereder gjenopprettingen av Akershus fylkeskommune, har vedtatt å kutte kraftig i godtgjørelsene for heltidspolitikerne i det nye fylket.

2023031410041020230314100409

– Nå senker vi godtgjøringene for heltidspolitikerne på toppen med 15 prosent ved å legge stortingslønn til grunn, ikke statsrådslønn som i Viken.

– Med det senker vi satsene over hele fjøla, sier fraksjonsleder Anders Eidsvaag Graven (Sp).

Hans parti og de andre rødgrønne foreslo kuttet under møtet i geografisk utvalg Akershus i fylkestinget i Viken. I 2024 skal Viken deles opp igjen i de gamle fylkene, Akershus, Buskerud og Østfold.

Lønningene for heltidspolitikere i det store fylket Viken har vært en kilde til debatt. Særlig de rødgrønne har vært misfornøyde.

– Politikerlønningene i Viken er altfor høye, og for oss i Arbeiderpartiet har det vært viktig å kutte fra dagens nivå når vi nå går inn i Akershus. Spesielt i en tid hvor mange av innbyggerne våre kjenner ekstra på at økonomien er trang, ønsker vi å bruke pengene på fellesskapet, velferd og ungdommene våre, sier fylkesrådslederkandidat Hoda Imad (Ap).

Det endelige vedtaket gjøres på fylkestingsmøtet 21.–22. juni.

(©NTB)

kenneth.kandolf.haug@ntb.no

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy