JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

A-krimsenteret advarer mot håndverkere som banker på døra

A-krimsentrene jobber med å avdekke og bekjempe arbeidslivskriminalitet. Bildet er tatt under en kontroll på en byggeplass i Oslo.

A-krimsentrene jobber med å avdekke og bekjempe arbeidslivskriminalitet. Bildet er tatt under en kontroll på en byggeplass i Oslo.

A-krimsenteret Oslo

Årlig oppsøkes boligeiere av useriøse håndverkere som ringer på dører eller legger flygeblader i postkassen. A-krimsenteret fraråder bruk av disse tjenestene.

2024032210192920240322101929

Advarselen kommer fra lederne ved A-krimsentrene i Oslo, Stavanger og Vestland, Gro Smogeli, Frode Gundersen og Ove Boga.

– Håndverkerne kan virke både sympatiske og tillitvekkende, men er det viktig å være klar over at dette sannsynligvis er useriøse eller kriminelle aktører som ikke har nødvendige fagkunnskaper, og som bevisst unndrar skatt og avgift og utnytter arbeidstakere, skriver de.

A-krimsentrene jobber med å avdekke og bekjempe arbeidslivskriminalitet. De har merket seg en økning i antall oppsøkende håndverkere og sier at aktørene er mest aktive om våren og sommeren.

Hvis man kjøper disse håndverkernes tjenester, risikerer man å bli medskyldige i merverdiavgiftsbedrageri og kan få straff for medvirkning dersom man har benyttet denne typen arbeidskraft.

I tillegg har man ofte ingen reell mulighet til å reklamere og eventuelt få rettet opp arbeid som er dårlig utført. Dermed kan det bli veldig kostbart for de som bruker tjenestene, opplyser senterlederne.

(©NTB)

amalie.vadla@ntb.no

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy