JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Beskylder Mette Nord for mediestunt:

Aleris-sjefen mener Fagforbundet-lederen kommer med grove og spekulative påstander

ANGREP: Aleris-direktør Erik Sandøy (t.v) åpnet med et angrep på Fagforbundet på NHO Serviceog Handels arrangement. Høyres Tage Pettersen og Nordlandia-eier Kristian Adolfsen (til høyre), lytter.

ANGREP: Aleris-direktør Erik Sandøy (t.v) åpnet med et angrep på Fagforbundet på NHO Serviceog Handels arrangement. Høyres Tage Pettersen og Nordlandia-eier Kristian Adolfsen (til høyre), lytter.

Torgny Hasås

Aleris-toppen Erik Sandøy går til frontalangrep på Fagforbundet etter anmeldelsen for grove lovbrudd i selskapet. – Dette er ganske grovt, svarer forbundsleder Mette Nord.

2018081613424020230821171436

knut.nygaard@fagbladet.no

– Jeg vil først nevne det lille stuntet fagforeningen har plassert inn i forkant av Arendalsuka i forbindelse med dette arrangementet torsdag morgen.

Slik åpnet Aleris-sjef Erik Sandøy sitt innlegg under et frokostmøte om kvalitet i offentlige tjenester torsdag morgen. Vert for møtet var NHO Service, og både Sandøy og Norlandia-topp Kristian Adolfsen deltok i panelet.

AVSTAND: – Jeg tar på det sterkeste avstand fra de grove, spekulative påstandene som kommer fra Mette Nord og Fagforbundet, sier Erik Sandøy.

AVSTAND: – Jeg tar på det sterkeste avstand fra de grove, spekulative påstandene som kommer fra Mette Nord og Fagforbundet, sier Erik Sandøy.

Eirik Dahl Viggen

Hadia Tajik (Ap) om Aleris-saken: – Det er nok nå, nok kommersialisering og råkjør mot arbeidsfolk

– Jeg tar på det sterkeste avstand fra de grove, spekulative påstandene som kommer fra Mette Nord og Fagforbundet. Jeg mener at de faller på sin egen urimelighet, og jeg er komfortabel og trygg på at når dette faller ned på bordet til de rette organer som skal behandle dette, så kommer det til å bli helt bra, sa Sandøy.

Anmeldt for grove lovbrudd

Bakgrunnen for utblåsningen er at Fagforbundet nylig har anmeldt Aleris for grov arbeidslivskriminalitet. Blant punktene i anmeldelsen finner vi påstått grove brudd på arbeidsmiljøloven, arbeidsuker på opptil 120 timer, mulig avgiftsunndragelse, bedragerier og dokumentfalsk.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

GROVT: – Dett er å ta lettvint på en så alvorlig sak, sier forbundsleder Mette Nord.

GROVT: – Dett er å ta lettvint på en så alvorlig sak, sier forbundsleder Mette Nord.

Fagforbundet (pressefoto)

– Dette er ganske grovt

Torsdag ettermiddag treffer Fagbladet på Fagforbundet leder, den ovenfor omtalte Mette Nord, på LO-standen under Arendalsuka. Hun må koste på seg et lettere sjokkert smil da hun får presentert påstandene, men svaret er alvorlig:

– Dette er ganske grovt. Det å ta så lettvint på en så alvorlig sak og mer eller mindre beskylde oss for at det er et spekulativt stunt i forkant av Arendalsuka...dette handler om arbeidsforholdene for de ansatte, og ikke minst så handler det om brukerne som Aleris har fått et ansvar for og hvordan det blir forvaltet.

– Og, bare til orientering, så er våre medlemmer, som har vært underlagt ganske alvorlige brudd på de mest fundamentale arbeidslivslover – de er også alvorlig bekymret for brukerne. Fordi de opplever at deres arbeidskapasitet blir redusert fordi de er utslitt og slitne. Deres lojalitet går til brukerne, som de føler at de ikke gjør en god nok jobb for, sier Nord.

– Å da bli beskyldt for å være spekulativ og at det er et stunt...dette er ikke noe stunt. Dette er en alvorlig sak, sier forbundslederen.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy