Særaldersgrense:

Alle i staten skal få jobbe til de blir 70 år

Leif Martin Kirknes

Regjeringen vil oppheve plikten til å slutte ved oppnådd særaldersgrense og vil la alle statsansatte jobbe til de blir 70 år.

2020061710135320200617101414

Hver femte statsansatte har i dag en særaldersgrense på enten 60, 63 eller 65 år.- noe som gjør at de må pensjonere seg før de fyller 70.

Nå sender regjeringen ut et forslag på høring som vil fjerne disse grensene, melder TV 2.

– I dag er det veldig mange ansatte som blir tvunget ut i pensjon, mens de egentlig føler at de har lyst og kapasitet til å fortsette å jobbe. Det skal de nå få lov til, hvis de vi. Dermed kan de som ønsker å gå av, gjøre det, samtidig som de som er motiverte til å jobbe lenger, kan fortsette, sier arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H).

• Ekspert: Dette skjer med særalderspensjonen nå?

Om lag 10–15 prosent av ansatte i staten, 30 prosent i kommunene og 50 prosent i helseforetakene har særaldersgrenser. Politi, brannfolk, helsepersonell og ansatte i forsvaret er blant de største yrkesgruppene som omfattes.

Forslaget innebærer ikke at de som velger å jobbe til de er 70 år, får mer i pensjon. De nåværende pensjonsreglene bli uendret.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy