JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Amerikansk lokketilbud: Vaksine og øl

Gage Skidmore

For å nå sommerens vaksinemål tenker amerikanske myndigheter kreativt og lokker med kombinasjoner som vaksine og øl eller vaksine og hårklipp. Eller hva med et nytt våpen?

2021060710571820210607105832

– Det stemmer: få en sprøyte, ta en øl, sa president Joe Biden da han lanserte den ekstra innsatsen for å nå målet om å vaksinere 70 prosent av voksne amerikanere innen uavhengighetsdagen 4. juli.

– Vi ber det amerikanske folket om hjelp. Alle må bidra, så vi kan erklære uavhengighet fra covid-19 og frigjøre oss fra grepet den har hatt om livet vårt, sa Biden.

Bedrifter fra bryggerigiganter til lokale frisørsalonger eid av svarte blir nå bedt om å hjelpe til. Sistnevnte er viktige sosiale møtesteder for mange og skal bidra med informasjon og timebestilling. Noen salonger blir også brukt som vaksinesentre.

I tillegg til øl og fjonge frisyrer, kan amerikanere få en gratis tur til vaksinesenteret, og gratis barnevakt mens de voksne får sprøyte. Sportsarrangører og en smultringkjede er også blant dem som er med på en litt annerledes dugnad.

Flere delstater har allerede fått mye oppmerksomhet for vaksinelotterier, der de som tar vaksinen er med i trekningen av premier på opp til 1 million dollar – eller våpen eller en ny bil.

Så langt har rundt 63 prosent av voksne amerikanere fått minst én vaksinedose. Tolv delstater har passert 70 prosent, og Biden mener 4. juli-målet er innen rekkevidde.

(©NTB)

fredrik.ljone.holst@ntb.no

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy