Ansatte i private barnehager fikk lønnsøkningen sin i januar

Illustrasjonsfoto.

Illustrasjonsfoto.

Sissel M. Rasmussen

Det ble ikke gitt noen generelle tillegg til de ansatte i private barnehager i dette lønnsoppgjøret. Grunnen er at de fikk en lønnsøkning allerede i januar.

2020100608554020201006090020

per.flakstad@fagbladet.no

Fagforbundet og Private Barnehagers Landsforbund (PBL) ble mandag kveld enige om en ny tariffavtale. Det ble ikke gitt noen generelle tillegg siden lønnstillegget som ble avtalt i fjor, og som de ansatte fikk fra 1. januar, allerede er på linje med andre lønnsoppgjørene.

Fagarbeidere skal lønnes som fagarbeidere

Fagforbundet er fornøyd med at arbeidstakere som etter avtale med arbeidsgiver tar relevant fagbrev skal lønnes som fagarbeider.

– Det er viktig for å oppmuntre til etterutdanning, sikre en lønnsutvikling og øke kompetansen i barnehagene, sier Fagforbundets forhandlingsleder Anne Green Nilsen til forbundets nettside.

En fagarbeider ligger mellom 25.000 og i underkant av 50.000 kroner over ansatte uten formell kompetanse. Forskjellen varierer etter hvor lang ansiennitet de ansatte har.

Se protokoll og minstelønnssatsene her:

Samarbeid mot kutt i pensjonstilskuddet

I fjor kom en hybridpensjon på plass i de private barnehagene som har PBL som sin arbeidsgiverorganisasjon. Men partene er enige om at pensjon på nytt kan bli et tema i mellomoppgjøret i 2021.

Regjeringen har varslet kutt i pensjonstilskuddene til alle private barnehager, og dette bekymrer både arbeidsgivere og ansatte.

Partene er enige om at de kan samarbeide for å forhindre kutt i pensjonstilskudd til barnehagene.

– Vi er glad for at fagforeningene står sammen med PBL i arbeidet mot regjeringens planlagte kutt i pensjonstilskudd, sier administrerende direktør Anne Lindboe i PBL.

Styrket partssamarbeid

Fagforbundet er fornøyd med at Hovedavtalens bestemmelser om partssamarbeid på arbeidsplassen er styrket. Forbundet mener dette vil bidra til et mer inkluderende, helsefremmende og forebyggende arbeidsmiljø. Partene er også enige om at klima- og miljøtiltak er en del av partssamarbeidet.

Fagforbundet forhandlet sammen med Utdanningsforbundet og Delta.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy