JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ap og SV betaler småpartier for politisk samarbeid i Tromsø

– Vi er opptatt av at det skal være flest mulig hundre prosent på rådhuset for å sørge for et godt samarbeid, sier Aps Marta Hofsøy.

– Vi er opptatt av at det skal være flest mulig hundre prosent på rådhuset for å sørge for et godt samarbeid, sier Aps Marta Hofsøy.

Lars Åke Andersen

De to største partiene i det rødgrønne flertallsstyret i Tromsø betaler flere hundre tusen kroner til to av de minste som en del av den politiske avtalen.

2023121410034120231214100338

De rødgrønne partiene i Tromsø nøyer seg ikke med å fordele politiske saker og verv seg imellom etter valget, skriver iTromsø.

De to partiene som har flertallsmakt i Tromsø, Ap og SV, betaler til sammen 766.000 kroner til Rødt og MDG. Rødt får en halv million, resten går til MDG. Pengene hentes fra godtgjørelsen hver partigruppe får utbetalt i støtte over kommunebudsjettet.

Gruppeleder, Marta Hofsøy (Ap) begrunner grepet med at småpartiene skulle få mulighet til å jobbe mer med politikk på rådhuset.

– Vi er opptatt av at det skal være flest mulig hundre prosent på rådhuset for å sørge for et godt samarbeid. MDG og Rødt hadde ikke nok oppslutning til at de kunne få 100 prosent frikjøp. Da har vi fordelt litt, sier Hofsøy.

Lederen av Partilovnemnda, jussnestor Eivind Smith, setter spørsmålstegn ved grepet de rødgrønne har gjort i Tromsø. Han mener partiene med dette har kjøpt seg flertallsmakt.

– Det kan se ut til at man bokstavelig talt kjøper og selger politisk støtte for penger til enkeltpersoner eller til et annet parti, og at dette er penger det kommunale regelverket ikke gir mottakerne krav på. «Motytelsen» ser ut til å være støtte til flertallskonstellasjonen i det nye kommunestyret, sier Smith.

– Dette skaper inntrykk av kjøp av stemmer. I noen sammenhenger ville man rett og slett kalle det korrupsjon, sier han.

(©NTB)

andre.lorentsen@ntb.no

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy