Åpen strid om turnuser

Fagforbundets leder, Mette Nord, mener det er skremmende at arbeidsministeren ikke tar inn over seg hva forskningen sier om lange arbeidsøkter.

Fagforbundets leder, Mette Nord, mener det er skremmende at arbeidsministeren ikke tar inn over seg hva forskningen sier om lange arbeidsøkter.

Ole Palmstrøm

Fagforbundets leder Mette Nord og arbeidsminister Robert Eriksson står steilt mot hverandre i spørsmålet om langturnuser.

2014022112000020140224095814

Og striden vil bli enda tøffere.

– Det er skremmende at vi har en arbeidsminister som ikke tar innover seg hva en omfattende forskning sier om lange vakter, sier Fagforbundets leder Mette Nord til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Bakteppet er en konflikt der ansatte ved Ladegårdens sykehjem i Bergen ønsker seg langvakter på 13 timer i helgene for å få flere frihelger. Men Fagforbundet har benyttet seg av sin vetorett mot alternative arbeidstidsordninger og sagt nei. To ansatte har meldt seg ut av Fagforbundet i protest. Arbeidsminister Robert Eriksson (Frp) har i flere medier gitt sin støtte til de ansatte og ber Fagforbundet sentralt om å la slike avgjørelser fattes lokalt.

– Men det er ikke heldig for Fagforbundet at enkeltmedlemmer har meldt seg ut, som i Bergen?

– Nei, det er det ikke. Men vi har 1.000 forslag fra LO-kongressen og 1.000 forslag fra vårt eget landsmøte. Ingen ville svekke normalarbeidsdagen. Vi har fått et mandat og er nødt til å ivareta våre medlemmers interesser, slår Nord fast.

Arbeidsminister Robert Eriksson kan dermed vente seg hard kamp når han skal gjennomføre de varslede «oppmykningene» av arbeidsmiljøloven. (ANB)

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy