JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ap-topp vil «vurdere alt» for å få ned strømprisen

Aps leder av energikomiteen på Stortinget, Marianne Sivertsen Næss, omtaler dagens strømprissituasjon som fortvilet.

Aps leder av energikomiteen på Stortinget, Marianne Sivertsen Næss, omtaler dagens strømprissituasjon som fortvilet.

Tonje Paulsen Solem

– Vi må vurdere alt, sier Aps energipolitiker Marianne Sivertsen Næss, som åpner for å se på den norske tilknytningen til det europeiske strømmarkedet.

2022121409051820221214090518

Strømprisene når nye rekorder denne uken, og samtidig øker eksporten av strøm til utlandet. Dette skjer til tross for at fyllingsgraden er over normalen, etter en høst med mye regn.

Aps leder av energikomiteen på Stortinget, Marianne Sivertsen Næss, omtaler i Klassekampen dagens strømprissituasjon som fortvilet.

– Det er en fortvilet situasjon. Det skal jeg være ærlig på. I stort handler det om underskudd på kraft, sier hun til Klassekampen.

– Det er nesten blitt et skjellsord å si at dette systemet har tjent oss godt i 30 år, for det gjør det ikke nå. Det skjer ting med strømprisene nå som vi ikke har erfart tidligere, sier hun.

Men Sivertsen Næss kan ikke svare på hva vi skal gjøre nå, og sier det ikke finnes noen «quick fix». Nå håper hun at energikommisjonen vil si noe om måten den norske strømprisen blir fastsatt på. Energikommisjonen skulle opprinnelig levere sin rapport 15. desember 2022, men har fått utsatt frist til 1. februar 2023.

– Vi må se på hva energikommisjonen kommer med. Så må vi ta noen valg basert på kunnskapen vi får derfra, men det er for tidlig for meg å konkludere om hva, sier hun.

Hun sier reforhandling av avtaler ikke vil gi lavere priser i morgen.

– Skal man for eksempel frikoble seg mer fra Europa eller reforhandle avtaler, så vil det også være noe som tar tid. Se på hvor lang tid brexit tok, sier hun.

(©NTB)

andre.lorentsen@ntb.no

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy