Arbeiderpartiet om feriepenge-kutt: – Vanlige arbeidsfolk blir snytt

Nils Kristen Sandtrøen mener regjeringen bryter med stortingsvedtak i forhold til feriepenger og lønnskompensasjon.,

Nils Kristen Sandtrøen mener regjeringen bryter med stortingsvedtak i forhold til feriepenger og lønnskompensasjon.,

Privat

Permitterte får ikke feriepenger fra lønnskompensasjonen. Det mener Nils Kristian Sandtrøen (Ap) er i strid med vedtak i Stortinget.

2020071509331220200715093252

helge@lomedia.no

Permitterte får ikke feriepenger av lønnskompensasjonen som er innført under koronakrisen. Nå mener Arbeiderpartiet at det er i strid med det enstemmige vedtaket i Stortinget, som skulle sikre full lønn (inntil 6G) i minimum 20 dager fra permittering.

– Det er etter departementets syn ikke grunnlag for feriepenger på denne ytelsen, slik som de andre ytelsene heller ikke gir feriepenger, har statssekretær Vegard Einan (H) i Arbeids- og sosialdepartementet uttalt til Klassekampen.

Full lønn = feriepenger, mener Ap

Det får stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet, Nils Kristen Sandtrøen til å rase.

– I Norge er feriepenger en del av lønna. Men regjeringen sier nei til å betale ut feriepengene til arbeidstakere som en del av lønnskompensasjonen. Arbeiderpartiet reagerer kraftig på dette, sier Sandtrøen til FriFagbvegelse.

Han mener det er alvorlig og fullstendig uakseptabelt at en regjeringen bryter vedtak som demokratiet vårt gjør i Norge.

– Høyreregjeringen forsøker å finne måter å snyte vanlige arbeidsfolk for lønn, mens store konserner og de rikeste får millioner, mener Sandtrøen.

Så mange har fått penger

Han mener det er oppsiktsvekkende at samtidig som politiske myndigheter har valgt å stenge ned landet og kaller det en dugnad, så tar regjeringen penger fra folk som de har krav på.

– Arbeiderpartiet er for, og har vært med å lage, kompensasjonsordningen for næringslivet. På samme måte skal naturligvis vanlige folk også hjelpes. Men her gjøres det forskjell på Kong Salomo og Jørgen Hattemaker. Noen store konserner har fått raus støtte, mens vanlige folk med lave inntekter blir fratatt ferien og får dårligere økonomi også i året som kommer, sier Sandtrøen.

Frps arbeidslivspolitiske talsperson og medlem av arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget, Erlend Wiborg, har ikke tatt stilling til dette spørsmålet.

– Dagpenger gir ikke grunnlag for feriepenger. Hvorvidt lønnskompensasjon skal gjøre det er et definisjonsspørsmål. Det må vi ta stilling til etterhvert. Men dette er snakk om feriepenger for neste år, og etter min oppfatning ikke det viktigste akkurat nå.

– Det viktigste er hva folk har råd og penger til akkurat nå, sier Erlend Wiborg til FriFagbevegelse.

Til nå er det utbetalt 7,6 milliarder kroner i lønnskompensasjon til drøyt 381.000 permitterte arbeidstakere.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy