JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Arbeidsmiljøpris utdelt under landsmøtet:

Arbeidsmiljøpris til post-veteran fra Hamar

Alf Ragnar Olsen

Per Jacobsen ble tirsdag ettermiddag vinner av den første arbeidsmiljøprisen i Fagforbundets regi. Tildelinga skjedde til stående applaus i landsmøtesalen.

2022101817104820221018171541

Alf Ragnar Olsen

alf@lomedia.no

Tirsdag ble en nyopprettet arbeidsmiljøpris delt ut for aller første gang.

Fagforbundet ønsker med denne prisen å premiere tiltak som er etablert for å lage et godt arbeidsmiljø. Prisen skal gå til en eller flere personer som har utmerket seg i arbeidet seg med å fremme arbeidsmiljøtiltak som har betydning for alle involverte i virksomheten, og som kan inspirere andre.

Det var leder Iren Marie Luther i forbundsstyrets arbeidsutvalg som foretok tildelinga av prisen.

– Det er en stor glede å for første gang dele ut Fagforbundets arbeidsmiljøpris.

– Prisen består av et kunstverk og en gavesjekk på 5000 kroner. Prispengene skal gå til et sosialt tiltak på arbeidsplassen som er tilknyttet vinneren. Kunstverket er laget av en ung kunstner – Karoline Brenmo, opplyste Luther.

Trivsel og godt humør

Luther beskrev vinneren som et eksempel til etterfølgelse – som har lykkes med å redusere sykefravær og bygge trivsel gjennom målrettede tiltak.

– Denne arbeidsplassen har drevet systematisk HMS-arbeid og godt partsarbeid, som har stått i sentrum. Samtidig har man etablert klar struktur, er god på å ansvarliggjøre ledere, man har et etablert samarbeidsforum mellom ledere, verneombud og tillitsvalgte. Det er også god samhandling mellom enhetene, og en arbeidsplass hvor man vektlegger å ha det gøy på jobb, samtidig som man er seriøse i jobben.

– Man har også vært god på nærværstiltak, som har gitt redusert sykefravær. I tillegg har man høy score på trivsel i de årlige medarbeidersamtalene. Prisen går til Hamar Postterminal, ved distriktssjef Per Jacobsen, kunngjorde hun.

– Det er en stor ære å få prisen, ikke minst siden den er den første i sitt slag, sa prisvinneren - som takket forslagsstiller - hovedverneombud i øst Espen Langbach og tillitsvalgt Olav Otnæs, samt alle de fine folka på postterminalen på Hamar.

– Jeg er jo en enkel gutt fra landet, og liker ikke så mye oppmerksomhet på meg sjøl, så det passet jo godt at det var så få samlet her i dag, sa vinneren spøkefullt – til stående applaus fra en fullsatt landsmøtesal.

Vinneren forteller at trivsel på jobb er viktig, og en nøkkelfaktor for at ansatte skal levere en best mulig jobb.

– Det er en vinn-vinn på alle plan, og derfor legger jeg vekt på det i det daglige. Det er jo bra at man lykkes, og artig at det vi har fått til, blir trukket frem, smiler Per Jacobsen – som har jobbet i Posten siden 1978.

Jeg er opprinnelig fra Myre i Vesterålen, men postkarrieren startet her i Oslo, som funksjonær på postkontor. Siden den gang har jeg hatt en rekke jobber i konsernet, på ulike kanter, og siden jeg var 28 år på ledernivå, forteller han.

Hva prispengene skal brukes til er ikke avgjort enda.

– Men det skal ikke bli noe problem å bli enige om en trivelig aktivitet med gjengen på jobb. Jeg tipper det ikke vil skorte på gode forslag, smiler Jacobsen.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy