JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Arbeidstilsynet undersøker grøntnæringen: – Er en grunn til at vi har denne satsingen

BÆRPLUKKERE: Mange som kommer til Norge for å jobbe denne sommeren skal plukke bær.

BÆRPLUKKERE: Mange som kommer til Norge for å jobbe denne sommeren skal plukke bær.

Jan Erik Østlie

Mange utenlandske arbeidstakere er i disse dager på plass for å jobbe med bær, grønnsaker og frukt i landbruket. Arbeidstilsynet er i gang med tilsyn.

2024060409240020240604092400

I år har Arbeidstilsynet særlig fokus på lønns- og arbeidsvilkår og innkvartering, opplyser tilsynet i en pressemelding, skriver Nationen.

I fjor viste tilsynene at bøndene som henter inn bærplukkere, har tatt et viktig ansvar og gjør mye bra.

– Men selv om vi avdekket få grove brudd, er det en grunn til at vi fortsatt har denne satsingen, sier fungerende direktør Ronny Jørgenvåg.

I tilsynene har Arbeidstilsynet samtaler med både arbeidsgivere og arbeidstakere. Utenlandske arbeidstakere har ofte ikke kjennskap til rettigheter og plikter eller kan språket, og derfor har Arbeidstilsynet også med brosjyrer på ulike språk som skal deles ut til arbeidstakerne.

SSB-tall fra 2023 viste at i andre kvartal i 2022 var det i overkant av 92.000 utenlandske pendlere som arbeidet i Norge, noe som utgjør en liten andel av antall sysselsatte totalt, i overkant av tre prosent, skriver Utrop.

(©NTB)

vaktsjef@ntb.no

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy