JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Arnstad: Melkøya-beslutning er i tråd med Sps landsmøtevedtak

– Jeg mener vi på en måte står ved det landsstyret har vedtatt og stortingsgruppa i ettertid har drøftet, sier Marit Arnstad.

– Jeg mener vi på en måte står ved det landsstyret har vedtatt og stortingsgruppa i ettertid har drøftet, sier Marit Arnstad.

Jan-Erik Østlie

Senterpartiets parlamentariske leder Marit Arnstad avviser at beslutningen om å elektrifisere Melkøya er et brudd på Sps landsmøtevedtak.

2023081110443520230811104434

– Når det gjelder saken og innholdet i saken, så mener jeg vi på en måte står ved det landsstyret har vedtatt og stortingsgruppa i ettertid har drøftet. Det kom veldig skjevt ut da det kom en lekkasje i Dagbladet om at vi hadde godtatt Equinors søknad slik den forelå. For det har vi nettopp ikke gjort, sier Arnstad til Politisk kvarter på NRK fredag.

Støre bekrefter: Regjeringen går inn for elektrifisering av Melkøya

På partiets landsmøte i mars gikk et flertall imot planene om å elektrifisere Equinor-anlegget på Melkøya med kraft fra land.

Flere Sp-topper i de nordligste fylkene har reagert kraftig på at regjeringen nå har vedtatt dette. Senterpartiets fylkeslag i Nord-Norge anklager partileder Trygve Slagsvold Vedum for å overkjøre grasrota i partiet, skade partiets valgkamp og for å ha brutt tilliten mellom fylkeslagene og partiledelsen, skriver TV 2.

Her har Arbeiderpartiet over 40 prosent

Arnstad medgir at selv om regjeringen har justert det opprinnelige forslaget fra Equinor på flere punkter, er ikke alle konflikter løst.

– Det brevet som kom fra fylkeslederne i nord, var selvsagt en kraftig salve å få. Og vi må ta til oss at de synes at prosessen forut har vært altfor dårlig. Det må vi ta selvkritikk på.

– Disse typer saker er full av motstridende mål og konflikter, men du må prøve å finne en vei imellom alle de konfliktene og samtidig klare å ivareta noe av det du synes er viktigst, sier Arnstad.

(©NTB)

bibiana.dahle.piene@ntb.no

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy