JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Åtte av ti mener medlemskapet i Fagforbundet er viktig

GLAD FOR TALL: Nestleder i Fagforbundet, Odd Haldgeir Larsen er glad for all «skryt» de får av medlemmene i en ny undersøkelse.

GLAD FOR TALL: Nestleder i Fagforbundet, Odd Haldgeir Larsen er glad for all «skryt» de får av medlemmene i en ny undersøkelse.

Presse

Forbundets tillitsvalgte sliter imidlertid litt med å gjøre seg kjent blant de unge medlemmene, viser en undersøkelse.

2021070816264420210708162643

eva.ler.nilsen@fagbladet.no

Fagforbundet har foretatt en undersøkelse blant sine medlemmer, der de blant annet har sjekket hvor tilfredse medlemmene er med forbundet sitt.

Undersøkelsen ble sendt til 305.919 medlemmer. De fikk svar fra 19 prosent.

Les mer om metoden her:

{f1}

Stolt nestleder

Fagforbundet har ifølge undersøkelsen fornøyde medlemmer: 40 prosent oppgir at de er svært fornøyde med medlemskapet sitt. Drøyt 50 prosent sier at de er litt fornøyde eller verken fornøyde eller misfornøyde. Kun 2 prosent oppgir å være svært misfornøyd.

Nestleder Odd Haldgeir Larsen er i alle fall svært fornøyd med det han kan lese ut av undersøkelsen.

– Fagforbundets medlemmer er godt fornøyd med medlemskapet og det er gledelig. Vi har mange tusen tillitsvalgte som gjør en utrolig god jobb og medlemsundersøkelsen bekrefter det. Jeg blir stolt, sier Larsen.

Gode resultater er grunnen

41 prosent av de spurte mener at medlemskapet i Fagforbundet er viktig. Ytterligere 38 prosent mener det er ganske viktig.

Odd Haldgeir Larsen er glad for at så mange oppgir at medlemskapet er viktig for dem, og mener forbundet gjør en god jobb for å fortjene rosen fra medlemmene sine.

– Den historiske seieren i Stendi-saken er et godt eksempel på hvorfor du bør være organisert og at medlemskapet i Fagforbundet betyr noe. Vi får til mye i Fagforbundet fordi vi er et lag og alle står på for hverandre, sier nestlederen.

Når ikke de unge

Et annet, ikke så oppløftende, funn i undersøkelsen er at de sliter litt med å nå de yngste medlemmene.

Mens totalt åtte av ti medlemmer vet hvem deres tillitsvalgte er, er tallet for de yngste medlemmene mye lavere. 55,6 prosent av dem under 20 år svarer nei på spørsmålet om de kjenner til sin tillitsvalgte.

– Vi har en jobb å gjøre rettet mot ungdom og her skal vi bli bedre. Målet vårt er at alle skal kjenne sin tillitsvalgt. Det er tross alt din viktigste ressurs, sier Odd Haldgeir Larsen.

Om undersøkelsen

• Undersøkelsen ble sendt på e-post til alle medlemmer Fagforbundet har e-postadressen til, tilsammen 305.919 personer. Alle medlemskategorier er inkludert, så her er det også svar fra pensjonister, studenter og f.eks. arbeidsledige,

i tillegg til de yrkesaktive som vanligvis blir spurt.

• Undersøkelsen ble sendt ut og var åpen i perioden 16. april til 18. mai.

• 19 prosent av de spurte svarte på spørsmålene.

• 75 prosent av svarene kommer fra kvinner, 25 prosent fra menn.

• Hovedandelen av svarene kommer fra medlemmer i aldersgruppa 40–69 år. 15 prosent er i alderen 30–39 år.

• 77 prosent av dem som svarte er yrkesaktive.

• Over 20 prosent av dem som svarte er helsefagarbeidere.

• 12,5 prosent av dem som svarte er tillitsvalgte.

• Svarene kommer fra hele landet, flest kommer fra Viken hvor også hovedvekten av medlemmene bor.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy