JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fagforbundet Ung foran Stortinget i dag:

Åtte av ti vil betale mer skatt for billigere tannhelse

VILJE: Åtte av ti er villige til å betale mer skatt for å får tennene inn som en del av kroppen.

VILJE: Åtte av ti er villige til å betale mer skatt for å får tennene inn som en del av kroppen.

Purplemattfish/Flickr

Nesten alle vil ha tennene inn under egenandelsordningen. I dag skal de fortelle det til politikerne på Stortinget.

2016030112493920230821171436

MARTINE GRYMYR

tips@fagbladet.no

Patrick må betale en halv årslønn for å få orden på tennene sine

Nær ni av ti nordmenn ønsker at tannhelse skal bli en del av egenandelsordningen, og åtte av ti er villige til å betale mer skatt for å få det til, viser en undersøkelse utført av Sentio for Fagforbundet Ung.

Undersøkelsen er utført i forbindelse med Fagforbundet Ungs kampanje for å gjøre tannhelse til en del av egenandelsordningen. Kampanjesida har nå 100.000 følgere.

I undersøkelsen et tilfeldig utvalg av 1000 personer spurt om de ønsker at tannhelse skal bli en del av egenandelsordningen. Så mange som 86 prosent av de spurte svarte ja. De samme ble da spurt i hvilken grad de var villige til å betale mer i skatt for at tannhelse skal dekkes av egenandelsordningen. Hele 78 prosent sa seg svært eller noe villige.

– Dette viser at det norske folk står samlet bak et krav om å gjøre tannhelse til en del av egenandelsordningen. Vi vil ha en tannhelsereform, og vi er villige til å betale for den, sier Christina Beck Jørgensen, leder av Fagforbundet Ung.

BELASTENDE: Patrick må betale en halv årslønn for å få orden på tennene sine. I mellomtida må han slite med betennelser og dårlig selvbilde.

BELASTENDE: Patrick må betale en halv årslønn for å få orden på tennene sine. I mellomtida må han slite med betennelser og dårlig selvbilde.

Monica Larsen

Hun står i front når Fagforbundet Ung og en rekke støttespillere 1. mars møter opp foran Stortinget for å overlevere alle underskriftene de har fått inn til kampanjen. Hit kommer også Arbeiderpartiets Ruth Grung, Høyres Kristin Ørmen Johnsen, SVs Snorre Valen, KrFs Geir Sigbjørn Toskedal og Rødts Marie Sneve Martinussen, for å svare på hvordan nettopp deres parti jobber med tannhelse.

– Det er politikerne som til syvende og sist kan gi grønt lys for en tannhelsereform, men det er også deres jobb å høre på folket. Hvert år er det 140.000 nordmenn som ikke har råd til å gå til tannlegen, selv om det er nødvendig. Tenner er en del av kroppen, og det på tide å behandle dem på lik linje med resten. Dette vil folket ha, og de betaler gjerne, sier Jørgensen.

Mens andre velferdstjenester finansieres av det offentlige, er virkeligheten en helt annen når det gjelder tennene. Er du over 20 år, må de aller fleste betale tannlegeregninga selv.

– Det er på høy tid å gjøre tannhelse til en del av egenandelsordningen. Tennene er en del av kroppen, sa Christina Beck Jørgensen, da kampanjen ble satt i gang for drøyt halvannet år siden.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy