JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ansatte i Norlandia får bedre pensjon

Barnehagestreik avblåst på målstreken

STREIKEN AVBLÅST: Fagforbundet-leder Mette Nord sier den nye pensjonen er viktig for likestillingen.

STREIKEN AVBLÅST: Fagforbundet-leder Mette Nord sier den nye pensjonen er viktig for likestillingen.

Jan-Erik Østlie

Fagforbundet og Norlandia enige: – En seier for alle som hver dag gir barna trygghet og omsorg i Norlandia sine barehager, sier Mette Nord.

2020120300200020201203161938

oystein.windstad@fagbladet.no

Det ble varslet streik i åtte barnehager og det var planlagt opptrapping. Men, rett før natt til torsdag og meklingsfristen ble Fagforbundet enige med Norlandia:

– Vi gleder oss over at vi vinner fram med hovedkravet vårt. Det betyr mye for de ansatte i Norlandia-barnehagene. Dette har vært en viktig kamp for en rettferdig pensjon, en pensjon som er lik for kvinner og menn og som varer livet ut, sier Mette Nord, leder i Fagforbundet i en pressemelding.

Samme pensjon som andre barnehager

Den nye pensjonen til de ansatte i Norlandiabarnehagene skal være på plass innen 1. januar 2023. Flesteparten av de private barnehagene har en hybridpensjon eller en ordning lik den i kommunene. Nå følger Norlandia-barnehagene etter og får en lik ordning som de andre barnehagene.

Forhandlet sammen med Delta

Forbundsleder i Delta, Lizzie Ruud Thorkildsen, er glad for at det blir lik pensjon i de private barnehagene:

– Vi krevde likeverdig pensjon for alle de private barnehagene, som er lik uavhengig av hvor de jobber og hvem som er eiere. Det gleder vi oss til å fortelle til de ansatte som sto klare til å streike for pensjonsrettighetene sine, sier Deltalederen i en pressemelding. Fagforbundet har forhandlet sammen med Delta om pensjonskravet. Utdanningsforbundet var også med i forhandlingene om en ny pensjonsavtale, men trakk seg tirsdag. Dermed gjelder den nye pensjonen for medlemmene til Fagforbundet og Delta, og ikke Utdanningsforbundet. Fagbladet kommer tilbake med mer om den nye pensjonensordningen.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy