JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Barnevernet mangler akuttplasser – mindreårige plassert på glattcelle

Illustrasjonsfoto.

Illustrasjonsfoto.

Colourbox

Flere ganger er 15-åringer er blitt plassert i arresten i Bergen mens de venter på en akuttplass i barnevernet.

2024031909381220240319093812

Nå slår Barnevernsvakten alarm om problemene med å skaffe institusjonsplasser, skriver Bergens Tidende.

Mangelen på akuttplasser har ført til at barn flere ganger har blitt plassert i arresten på politihuset i Bergen eller overnattet på en sofa på samtalerommet hos Barnevernsvakten. Andre har blitt værende hjemme, selv om det er fattet vedtak om at de skal ut av familien.

– Jeg har aldri opplevd en lignende situasjon, sier avdelingsleder Anne Karin Nesse i Barnevernsvakten i Bergen. Hun har 25 års erfaring fra barnevernet.

Hun forteller at barn ned i 15-årsalderen er blitt plassert i arresten flere ganger det siste året. Akuttplassene er det statlige barnevernet, Bufetats ansvar. Der er kapasiteten sprengt. Via epost svarer regiondirektør Marianne Kildedal i Bufetat at de ser alvorlig på situasjonen.

– Når ungdommer må vente lenger på et tilbud de trenger, har vi ikke greid å levere det vi skal. Det beklager vi.

Hun skriver at de jobber med å øke antall institusjonsplasser i vest, men at det tar tid. Det er vanskelig å finne lokaler og rekruttere nok fagfolk.

(©NTB)

vaktsjef@ntb.no

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy