JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nytt om navn:

Barth Eide ute av stortingslista til nominasjonskomiteen i Oslo Ap

Espen Barth Eide

Espen Barth Eide

Leif Martin Kirknes

Nominasjonskomiteen i Oslo Arbeiderparti har i sitt forslag til stortingsvalgsliste utelatt stortingsrepresentant Espen Barth Eide.

2020110210570020201102105656

Nominasjonskomiteen, som er ledet av Tone Tellevik Dahl, opplyser at den enstemmig ønsket å innstille den tidligere forsvars- og utenriksministeren på 5. plass.

– Espen har gitt komiteen beskjed om at han vil takke nei til den plassen. Derfor har komiteen innstilt på tre kvinner og to menn på det antall plasser vi i dag har på Stortinget, heter det i en pressemelding fra nominasjonskomiteen.

Støre på topp

Forslaget til stortingsvalgliste sendes nå ut på høring til partilagene og AUF, som har frist til 16. november med å gi tilbakemelding.

Partileder og statsministerkandidat Jonas Gahr Støre fra Vestre Aker topper listen. Deretter kommer Zaineb Al-Samarai fra Nordstrand på andreplass. Hun representerer Aps største og mektigste lokallag, Oslo Arbeidersamfunn.

Leder i Oslo Ap, Frode Jacobsen, er på tredjeplass.

Ville ha sikker plass

Ettersom nominasjonskomiteen har valgt å foreslå Jacobsen på tredjeplass, har Barth Eide gitt beskjed om at han ikke vil bli plassert lenger nede på listen, bekrefter han på

Facebook.

Han ønsket en sikker plass på stortingslista dersom han skulle stille til valg. Han skriver at han tar komiteens valg til etterretning og fortsetter:

«Jeg har samtidig bekreftet at jeg ikke ønsker å bli satt lenger ned på lista. I full forståelse med meg har komiteen derfor heller ikke innstilt meg på femteplass, som jeg først ble tilbudt».

Ap praktiserer et prinsipp hvor annenhver kandidat på listen er mann og kvinne.

Kamp om fjerdeplass

Nominasjonskomiteen er delt om fjerdeplassen. Et flertall på seks vil ha LO-topp Trine Lise Sundnes på fjerdeplassen, mens et mindretall på tre vil ha varaordfører Kamzy Gunaratnam.

Sundnes har i en årrekke vært leder i LO-forbundet Handel og kontor, mens Gunaratnam har sterk støtte spesielt i AUF i Oslo, som utgjør en betydelig andel delegater på fylkeslagets nominasjonsmøte 1. desember.

På femteplassen som Barth Eide var tilbudt, ha nominasjonskomiteen heller plassert nåværende stortingsrepresentant Siri Gåsemyr Staalesen.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy