JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Blandet respons på lønnsoppgjøret i Posten

Mellomfornøyd: Hedda Elise Riise  skulle gjerne sett at årets oppgjør hadde gitt enda bedre uttelling. – For prisøkninga over tid og rentenivået som også har vedvart merkes veldig for folk flest, sier hun.

Mellomfornøyd: Hedda Elise Riise skulle gjerne sett at årets oppgjør hadde gitt enda bedre uttelling. – For prisøkninga over tid og rentenivået som også har vedvart merkes veldig for folk flest, sier hun.

Nina Hanssen

Årets oppgjør ga et bra resultat, mener postbud Einar Mortveit. Men ­kollega Hedda Elise Riise frykter pris­veksten vil spise opp tilleggene

2024071812090620240718120906

nina.hanssen@lomedia.no

Sola skinner fra blå himmel, og det er god stemning på Postens distribusjonsenhet like bak flyplassen i Ørsta, der det er hektisk aktivitet på morgenkvisten.

– Godt fornøyd

Postbudene er samlet til morgenmøte og klargjøring foran dagens runde med postomdeling. I dag har de i tillegg et påfølgende stressmestringskurs på agendaen før de kan hoppe i postbilene og ta fatt på ruta.

Noen tips og triks til arbeidshverdagen kommer godt med. For til tider kan det være hektisk, men postbud Einar Mortveit trives på jobben.

Han synes årets lønnsoppgjør ble fint håndtert og er godt fornøyd med resultatet. Han føler seg godt ivaretatt som medlem av Fagforbundet Post og finans, og mener partene i det norske arbeidslivet generelt sett samarbeider bra når det gjelder forhandlinger om lønns- og arbeidsvilkår.

– Jeg er glad jeg bor i et land der partene i arbeidslivet samarbeider godt på mange plan, sånn at slike ting som lønnsregulering og lønnsutvikling for ansatte blir godt ivaretatt, sier Mortveit.

FORNØYD: Einar Mortveit er glad oppgjøret er i boks, og at det ivaretas av forbundets tillitsvalgte.

FORNØYD: Einar Mortveit er glad oppgjøret er i boks, og at det ivaretas av forbundets tillitsvalgte.

Nina Hanssen

– Håpet på mer

Mortveit føler fagforeningsmedlemskapet gir ham trygghet i hverdagen.

– Å ha et solid forbund som ivaretar dette på en god måte sørger i sin tur for at for at jeg som ansatt slipper å tenke på dette i hverdagen, og i stedet kan fokusere på å utføre min jobb best mulig, sier han smilende.

Fullt så positiv er ikke postbud-kollegaen Hedda Elise Riise med tanke på resultatet av årets lønnsoppgjør.

– Årets resultat utgjør et steg i rett retning med tanke på prisøkninga vi har opplevd over lengre tid og det rentenivået vi har nå. Jeg hadde ærlig talt håpet på et enda bedre oppgjør, men alt hjelper jo på. Året er ikke omme enda, så vi har fortsatt ikke fasiten for prisveksten i år. Men jeg skal likevel ikke klage, da jeg har fått mer å rutte med nå enn før lønnsoppgjøret, sier Riise.

Geir Tonning i Volda er på lik linje med kollegene i Ørsta fornøyd med årets oppgjør.

– Det var bra at det kom noen kroner og øre nå. Alt kommer godt med, og når vi sammenligner oss med andre grupper synes jeg årets resultat og ramma på 5,2 prosent er bra, sier Tonning. 

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy