JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Brudd for ansatte i energisektoren

Forhandlingsdelegasjonen da forhandlingene i energisektoren startet. Det endte i brudd og derfor blir det mekling i slutten av oktober. Oppgjøret gjelder 459 medlemmer av Fagforbundet.

Forhandlingsdelegasjonen da forhandlingene i energisektoren startet. Det endte i brudd og derfor blir det mekling i slutten av oktober. Oppgjøret gjelder 459 medlemmer av Fagforbundet.

Alejandro Decap, EL og IT Forbundet

Det er brudd i energisektoren. Energi Norge (NHO) var ikke interessert i å finne løsninger mener EL og IT Forbundet i LO og brøt derfor forhandlingene.

2020091813165020200918131900

tips@fagbladet.no

Forhandlingsbruddet omfatter 459 medlemmer i Fagforbundet. Det betyr at forberedelser til eventuell konflikt er i gang. Mekling for partene blir i slutten av oktober.

Forhandlingene brøt sammen etter at arbeidsgiverorganisasjonen fremmet krav som ville ha ført til kraftige svekkelser av den eksisterende tariffavtalen. De ville samtidig skru tiden tilbake på de ansattes rettigheter. Dermed El og IT tvunget til å gå fra forhandlingene, og be om hjelp fra riksmekler.

– Vi har vært løsningsorienterte, men ble dessverre ikke møtt på samme måte, sier Fred Løvli, leder av EL og IT Forbundets forhandlingsdelegasjon til Nettverk.

El og IT mener tilbudet arbeidsgiver ga vil sette arbeidslivet for medlemmen flere tiår tilbake, skriver Fagforbundet på sin hjemmeside.

Arbeidsgiverorganisasjonen har en annen oppfatning:

– Vi mener vi har vært konstruktive og strukket oss langt. Vi synes det er overraskende at forbundet velger å bryte, sier Ståle Borgersen, direktør for arbeidsliv i Energi Norge i en pressemelding.

Arbeidsgiverne mener EL og IT Forbundet ble tilbudt et oppgjør i tråd med frontfaget.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy