Brudd for kirkelige virksomheter

Det ble fredag brudd i forhandlingene mellom LO, Unio og YS på den ene siden, og Kirkens arbeidsgiverorganisasjon (KA). Bildet viser Tromsdalen kirke i Tromsø.

Det ble fredag brudd i forhandlingene mellom LO, Unio og YS på den ene siden, og Kirkens arbeidsgiverorganisasjon (KA). Bildet viser Tromsdalen kirke i Tromsø.

Jan Erik Østlie

Lønnsforhandlingene for kirkelige virksomheter brøt fredag sammen. Dermed må partene møte hos Riksmekleren etter sommeren.

2018062914510820180629150054

– Vi stiller oss nokså uforstående til arbeidsgivers holdning. Underveis i forhandlingene har vi strukket oss langt i et forsøk på å komme fram til en løsning, hevder Kai Nygård, som er Fagforbundets forhandlingsleder.

Det er LO, Unio og YS som forhandler på den ene siden, med Kirkens Arbeidsgiverorganisasjon (KA) som motpart.

Gikk ikke med på forslag

I et presseskriv som ble sendt ut fredag, beskrives det hvordan forhandlingsgruppen, hvor Fagforbundet hører til, gjorde sitt beste for å komme fram til en løsning. De foreslo å flytte noen av de mest krevende elementene til en partssammensatt gruppe. Men dette forslaget avviste forhandlingsmotparten.

– Dermed brøt forhandlingene sammen. Vi håper at vi kommer til enighet i neste runde, slik at vi unngår konflikt, sier Fagforbundets forhandlingsleder Kai Nygård.

– Krevende forhandlinger

Meklingen blir satt til etter sommeren, og vil høyst sannsynlig finne sted i august. Om meklingen ikke skulle føre fram, vil det kunne resultere i streik.

Ingrid B. Tenfjord, direktør i KAs arbeidsgiveravdeling, beskriver forhandlingene som krevende.

– Vi mener at KA på vegne av våre medlemmer har strukket oss langt, og beklager at det ikke har vært mulig å komme til enighet, sier hun i en pressemelding fredag.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy