JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Brudd i forhandlingene for ansatte i private barnehager

Hanna Skotheim

Tirsdag ettermiddag ble det brudd i forhandlingene mellom Fagforbundet og Private Barnehagers Landsforbund (PBL). Bruddet skyldes i hovedsak uenighet om pensjon.

2022083107524520220831094822

per.flakstad@fagbladet.no

– PBL ønsker å svekke pensjonsordningen. Det kan vi ikke gå med på. Private Barnehagers Landsforbund er ikke villig til å innfri det de har forpliktet seg til i tidligere protokoller mellom partene. Dermed var brudd uunngåelig. sier Fagforbundets forhandlingsleder Anne Green Nilsen.

Her kan du se kravene fra Fagforbundet

Nå går oppgjøret til mekling. Dato for meklingen er ennå ikke fastsatt. Hvis det ikke lykkes å bli enige om et anbefalt meklingsresultat, kan det bli streik i de private barnehagene.

I tillegg til Fagforbundet deltok også Utdanningsforbundet og Delta i forhandlingene.

Frykter private barnehager må legge ned hvis de må gi sine ansatte samme lønnsvekst som i offentlig sektor

– Vi ble møtt med en samlet pakke krav når det gjelder pensjon som det ikke var mulig for PBL å imøtekomme. De samlede merkostnadene for våre medlemsbarnehager ville vært formidable og ikke til å leve med for en bransje der svært mange virksomheter fra før har kostnader som overskrider inntektene, sier administrerende direktør Jørn-Tommy Schjelderup i PBL.

Ifølge Schjelderup var avstanden mellom partene for stor til at det var mulig å bli enige om et forhandlingsresultat.

– Våre medlemmer ønsker veldig gjerne å kunne tilby ansatte minst like gode lønns- og arbeidsvilkår som kommunene. Dette er vårt mål også ved dette oppgjøret. Men politiske beslutninger, blant annet et kutt i pensjonspåslaget på 600 millioner kroner i året, har fjernet den økonomiske bærekraften i sektoren. Det gjør det umulig å møte alle kravene fra motparten i år, sier han.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy