Brudd i forhandlingene med Blindeforbundet, ansatte på asylmottak og i privat barnevern

– Avstanden mellom partene var alt for stor til at det var mulig å bli enige om ny tariffavtale, sier Fagforbundets forhandlingsleder Anne Green Nilsen.

– Avstanden mellom partene var alt for stor til at det var mulig å bli enige om ny tariffavtale, sier Fagforbundets forhandlingsleder Anne Green Nilsen.

Per Flakstad

Tirsdag kveld endte forhandlingene med NHO for ansatte i blant annet Blindeforbundet og ansatte på private asylmottak med brudd.

2020111108451720201111084845

redaksjonen@fagbladet.no

Forhandlingsbruddet omfatter blant andre medlemmer innen rusomsorg, Blindeforbundet, asylmottak og ansatte i psykisk helsevern ved institusjoner med NHO som arbeidsgriverorganisasjon.

Oppgjøret går nå til mekling.

– Avstanden mellom partene var alt for stor til at det var mulig å bli enige om ny tariffavtale, sier Fagforbundets forhandlingsleder Anne Green Nilsen til forbundets nettside.

Etter hennes mening er bruddet fullt og helt NHOs ansvar.

– Våre medlemmer på dette området henger etter tilsvarende yrkesgrupper som har avrtaler med andre arbeidsgiverorganisasjoner. Noen ulikheter mellom de ulike tariffavtalene må vi tåle, men ikke en systematisk forskjellsbehandling slik vi ser her.

– Medlemmene på denne avtalen henger etter både på lønn og andre bestemmelser som ubekvemstillegg og sosiale goder, sier Anne Green Nilsen.

Dato for mekling er foreløpig ikke bestemt.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy