Brudd i forhandlingene med private barnehager

TARIFFBRUDD: Etter tre dagers forhandlinger greide ikke partene i det private barnehageoppgjøret å bli enige om en pensjonsløsning. Illustrasjonsfoto

TARIFFBRUDD: Etter tre dagers forhandlinger greide ikke partene i det private barnehageoppgjøret å bli enige om en pensjonsløsning. Illustrasjonsfoto

Per Flakstad

Etter tre dagers forhandlinger valgte partene i oppgjøret for ansatte i private barnehager i går ettermiddag å be om hjelp.

2016061007523020160610075230

tips@fagbladet.no

Spørsmålet om pensjon er årsaken til at det ble brudd i forhandlingene med Private Barnehagers Landsforbund (PBL). Oppgjøret går nå til mekling.

Tidligere på dagen ble partene enige om andre tekstendringer i tariffavtalen og økonomien i oppgjøret. Men pensjonsspørsmålet viste seg å bli så vrient at det ikke var mulig å bli enige.

Skuffet

– I forkant av forhandlingene har et partssammensatt utvalg jobbet med pensjonsspørsmålet med mål om at arbeidet skulle resultere i en ny pensjonsordning. Vi er derfor skuffet over at vi ikke kom i mål med pensjon under årets forhandlinger, sier forhandlingsleder og leder av Fagforbundets Seksjon kirke, kultur op oppvekst, Mette Henriksen Aas.

I 2014 ble partene enige om en midlertidig løsning på 5 prosent inskudd for nye medlemmer. For Fagforbundet har det vært et krav om at dette innskudet økes til 7 prosent for å ivareta unge medlemmers pensjon.

Som en midlertidig ordning har barnehager som er nye medlemmer i PBL etter 1. januar 2014 en innskuddsordning for pensjon. Alle andre medlemmer har en ytelsesbasert pensjonsordning.

Går til mekling

Dato for mekling er ikke avtalt, men den kan forventes å starte etter sommeren.

Alle organisasjonene som deltok under forhandlingene valgte å bryte, det gjelder Fagforbundet, Utdanningsforbundet og Delta.

Tariffavtalen med PBL gjelder 1750 private barnehager. Fagforbundet organiserer nærmere 7000 av de ansatte i disse barnehagene.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy