JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Brudd i forhandlingene med private barnehager

TARIFFBRUDD: Etter tre dagers forhandlinger greide ikke partene i det private barnehageoppgjøret å bli enige om en pensjonsløsning. Illustrasjonsfoto

TARIFFBRUDD: Etter tre dagers forhandlinger greide ikke partene i det private barnehageoppgjøret å bli enige om en pensjonsløsning. Illustrasjonsfoto

Per Flakstad

Etter tre dagers forhandlinger valgte partene i oppgjøret for ansatte i private barnehager i går ettermiddag å be om hjelp.

2016061007523020230821171436

tips@fagbladet.no

Spørsmålet om pensjon er årsaken til at det ble brudd i forhandlingene med Private Barnehagers Landsforbund (PBL). Oppgjøret går nå til mekling.

Tidligere på dagen ble partene enige om andre tekstendringer i tariffavtalen og økonomien i oppgjøret. Men pensjonsspørsmålet viste seg å bli så vrient at det ikke var mulig å bli enige.

Skuffet

– I forkant av forhandlingene har et partssammensatt utvalg jobbet med pensjonsspørsmålet med mål om at arbeidet skulle resultere i en ny pensjonsordning. Vi er derfor skuffet over at vi ikke kom i mål med pensjon under årets forhandlinger, sier forhandlingsleder og leder av Fagforbundets Seksjon kirke, kultur op oppvekst, Mette Henriksen Aas.

I 2014 ble partene enige om en midlertidig løsning på 5 prosent inskudd for nye medlemmer. For Fagforbundet har det vært et krav om at dette innskudet økes til 7 prosent for å ivareta unge medlemmers pensjon.

Som en midlertidig ordning har barnehager som er nye medlemmer i PBL etter 1. januar 2014 en innskuddsordning for pensjon. Alle andre medlemmer har en ytelsesbasert pensjonsordning.

Går til mekling

Dato for mekling er ikke avtalt, men den kan forventes å starte etter sommeren.

Alle organisasjonene som deltok under forhandlingene valgte å bryte, det gjelder Fagforbundet, Utdanningsforbundet og Delta.

Tariffavtalen med PBL gjelder 1750 private barnehager. Fagforbundet organiserer nærmere 7000 av de ansatte i disse barnehagene.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy