JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Tariff 2024

Brudd i lønnsoppgjøret i teatrene – vil ha bedre betingelser på turné

Colourbox

De forhandlet gjennom natta, men ble ikke enige. Lønnsoppgjøret i teatrene går nå til mekling.

2024061809502820240618160809

tips@fagbladet.no

Striden dreier seg om hvor mye reisetid teknikerne skal få tilgodesett når de er på turné.

Vil ha betalt for mer enn 15 minutter

Fagforbundet har i flere år jobba for å endre bestemmelsene om reisetid på turné. Også i år har de fremma krav om endringer i den såkalte Teateroverenskomsten.

Teknikerne får i dag kun registrert ett kvarter for hver time de tilbringer i turnébussen.

– Vi mener vi har lagt fram løsninger på de utfordringer arbeidsgiver har vist oss, men vi har ikke greid å komme fram til en avtale som partene kan enes om, sier forhandlingsleder for Fagforbundet Teater og Scene, Ola Erik Blæsterdalen på Fagforbundets nettsider.

Håper på meklings-hjelp

Kommunikasjonssjef Ingvild Dahl Dørnes hos arbeidsgiverorganisasjonen Spekter skriver i en epost til Fagbladet at de til tross for at teatrene er i en krevende økonomisk situasjon, har tilbudt et lønnsoppgjør i tråd med frontfaget.

– Dette er på nivå med det de andre fagforeningene har akseptert, og som også er i snitt det andre arbeidstakere i Norge kan forvente i år. Dessverre var det ikke mulig å komme til enighet med LO Stat gjennom de ordinære forhandlingene. Vi ser nå frem til en konstruktiv mekling. Vi håper at vi med riksmeklerens hjelp skal få til løsninger som er gode for både teatrene og de ansatte, skriver Dørnes. 

Det er 20 teatre som er del av tariffoppgjøret som nå går til mekling. Tidspunkt for meklingen er ikke satt, men vil mest sannsynlig bli etter sommeren.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy